Moment de mândrie pentru industria română: A doua cea mai mare navă militară construită la Galați părăsește România spre țara de destinație. Din păcate nu intră în dotarea Armatei noastre
Personalul român de la Șantierul Naval de la Galați se poate lăuda cu o nouă performanță notabilă: Den Helder, a doua navă militară construită aici începe testele pe mare și se îndreaptă spre țara de destinație.
Noua navă Del Helder, Combat Support Ship, imagine concept. Foto: Damen
Nava HNLMS Den Helder aparține Marinei olandeze și își ia numele de la portul ei de bază, care va fi Den Helder. Este o navă militară de suport logistic.
Ministerul Apărării din Olanda a anunțat oficial în aceste zile că nava HNLMS Den Helder a început testele la Galați după care se va îndrepta către Olanda. Nava e așteptată în „țara lalelelor” weekendul acesta.
Potrivit olandezilor traseul este Dunăre, Marea Neagră și Marea Mediterană. În aceste zile nava efectuează și primele teste de navigație în apele teritoriale ale statelor NATO .
Ea a fost construită în România la Galați și urmează să fie finisată în Olanda la șantierul din Vlissingen și portul Den Helder. Aici va fi echipată și cu senzori și sistemele de arme, dar construcția ei a fost realizată în România.
E a doua astfel de navă uriașă construită aici la Galați. Prima tot o navă de suport logistic a fost construită tot pentru Marina Regală a Olandei și deține recordul de cea mai mare navă construită la Șantierul Naval din Galați.
Noua navă HNLMS Del Helder, Combat Support Ship, construită la Galați de Damen pentru Marina Olandei. Foto: Damen
HNLMS Den Helder e a doua cea mai mare navă construită la Galați. Din păcate din peste 30 de nave militare construite aici niciuna nu a fost pentru Armata României
HNLMS Den Helder e o navă de suport logistic și, așa cum s-a menționat în rândurile precedente, doua cea mai mare navă militară pe care Șantierul Naval de la Galați o realizează. Prima a fost tot o navă olandeză și tot de suport logistic - HNLMS Karel Doorman.
Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane. Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi douăzeci de containere.
Astfel, la Galați au fost finalizate până în momentul de față opt nave pentru Forţele Navale Regale Olandeze!
Cei de la Damen au ajuns la un număr de 30 de nave militare construite la Galați, pentru 13 forțe navale diferite.
Câteva caracteristici ale navei Den Helder:
Noua navă HNLMS Del Helder, Combat Support Ship, construită la Galați de Damen pentru Marina Olandei. Foto: Damen
Funcţii principale:
Misiuni maritime şi amfibii
Reaprovizionare / realimentare cu materiale solide şi lichide
Suport medical
Dimensiuni:
Lungime totală (aprox.): 179,3 m
Lăţime: 26,4 m
Pescaj: 8,3 m
Deplasament (aprox.): 22.300 tone
Viteza: 18 + noduri
Echipaj: 75 + 85 personal special
CITEȘTE ȘI: Surprinzător sau nu, și viitoarele fregate olandeze cu capacități de apărare hipersonică ar putea fi construite în România
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News