Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
04 iun, 18:34
Sir Richard Dearlove, fostul şef al Serviciului de Informaţii Secrete Britanice (MI6), a declarat pe podcastul Planet Normal al publicaţiei The Telegraph că un raport ştiinţific publicat săptămâna aceasta de către o echipă de cercetare mixtă norvegiană-britanică sugerează că pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul „scăpării” accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan.

Sir Richard Dearlove, fostul şef al Serviciului de Informaţii Secrete Britanice (MI6), a declarat pe podcastul Planet Normal al publicaţiei The Telegraph că un raport ştiinţific publicat săptămâna aceasta de către o echipă de cercetare mixtă norvegiană-britanică sugerează că pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul „scăpării” virusului Wuhan dintr-un laborator chinez.

Conform noului raport citat de Sir Richard Dearlove, în vârstă de 75 de ani, s-au descoperit indicii în secvenţa genetică a virusului care ar sugera că elementele sale cheie au fost create de om şi „inserate”, potrivit Epoch Times.

,,Cred că acest lucru a început ca un accident ... dar se ridică problema, presupunând că Beijing-ul ar admite vreodată responsabilitatea pentru asta..., va plăti reparaţii? Cred că acest lucru va indemna fiecare ţară din lume să îşi regândească relaţia cu China şi să schimbe comportamentul comunităţii internaţionale faţă de conducerea chineză", a spus Sir Richard Dearlove, şeful MI6 între 1999 şi 2004, pentru The Telegraph.

Sugerând că este posibil ca oamenii de ştiinţă chinezi să fi efectuat experimente ascunse privitoare la splicing (editare, inserare) de gene asupra unui coronavirus de liliac în momentul în care virusul a scăpat din cauza unor probleme de securitate biologică în laboratoarele chineze, Dearlove a spus:

,,Este o afacere riscantă dacă greşeşti. Uitaţi-vă la poveştile ... despre încercările conducerii de a bloca orice dezbatere despre originile pandemiei şi modul în care oamenii au fost arestaţi sau reduşi la tăcere. N-ar trebui să mai avem vreo îndoială cu privire la lucrurile cu care avem de a face".

Deşi Dearlove nu a acuzat direct China de eliberarea intenţionată a virusului, în interviu şeful MI6 acuză Beijingul de minimizare ulterioară a dimensiunii epidemiei.

,,Desigur, chinezii trebuie să fi simţit, bun, dacă trebuie să treci printr-o pandemie, poate nu ar trebui să încerci prea tare s-o opreşti, aşa cum s-a întâmplat, să-ţi laşi concurenţii să treacă prin aceleaşi probleme pe care le ai tu", a spus fostul şef al MI6.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro