Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial german: Decizia SUA de a-şi retrage trupele din Germania, inacceptabilă
08 iun 2020 / 10:50
Coordonatorul german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a criticat decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage mii de militari din Germania, informează luni Reuters.
Soldații americani în portul Bremerhaven, Germania, ca parte a exercițiului Defender-Europe 20, 21 februarie 2020. Imagine: US Army.

Trump a ordonat ca 9.500 de militari americani să fie retraşi din Germania, aliat al NATO care găzduieşte aproximativ 34.500 de militari, a declarat vineri o înaltă oficialitate americană, precizează Agerpres.

,,Acest lucru este complet inacceptabil, mai ales de vreme ce nimeni la Washington nu s-a gândit să informeze în avans despre acest lucru Germania, aliatul lor din NATO", a subliniat Beyer, membru al Uniunii Democrat-Creştine (CDU), partidul de guvernământ al cancelarului Angela Merkel, într-o declaraţie acordată cotidianului Rheinische Post.

După decizia lui Trump, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a apreciat într-un interviu pentru presa scrisă că regretă retragerea militarilor americani din Germania şi a descris relaţiile Berlinului cu SUA drept complicate.

The Wall Street Journal a scris vineri că Trump a ordonat ca 9.500 de militari americani să fie retraşi din Germania, aliat al NATO care găzduieşte aproximativ 34.500 de militari. Revista Der Spiegel a relatat la rândul său că între 5.000 şi 15.000 de militari vor fi retraşi până în toamna acestui an.

„Nu este vorba doar despre 9.500 de soldaţi, ci şi de familiile lor, o estimare de 20.000 de americani, a adăugat Beyer, iar acest lucru „ar rupe podurile transatlantice''.

Deocamdată nu există, însă nicio confirmare oficială a acestor informaţii de către niciuna dintre părţi.

Parlamentarul Johann Wadephul, vicepreşedinte al grupului parlamentar al Uniunii Democrat-Creştine (CDU, la guvernare), a declarat sâmbătă, potrivit Radio Europa Liberă România, că aceste informaţii şi aparenta lipsă de consultare sunt un alt semn că Europa trebuie să devină mai autonomă în probleme de apărare:

„Aceste planurile demonstrează că administraţia Trump ignoră sarcina de bază a conducerii: menţinerea partenerilor de alianţă implicaţi în procesul de decizie' (...)Toată lumea beneficiază de unitatea alianţei, doar Rusia şi China beneficiază de dispute. Washingtonul ar trebui să fie mai conştient de această situație''.

Speculaţia că administraţia Trump ar putea retrage trupele din Germania - care găzduieşte cea mai mare desfăşurare militară americană din Europa - a circulat mult timp. Fostul ambasador al SUA în Germania Richard Grenell a ameninţat despre o astfel de retragere anul trecut.

Într-un interviu acordat DPA, el a spus că este „jignitor" că factura pentru desfăşurarea pe teritoriul Germaniei trebuie plătită de contribuabilii americani, în timp ce „germanii ajung să-şi cheltuiască surplusul pentru programe naţionale".

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro