Publicația South China Morning Post (SCMP) precizează că viitorul bombardier H-20, care va înlocui bombardierele H-6 modernizate constant de-a lungul deceniilor de China, va face ca Beijingul să domine Pacificul.
China a anunțat proiectul în 2016 și în următorii maximum doi ani ar trebui să înceapă dezvoltarea.
Potrivit chinezilor, noul H-20 va avea o autonomie de zbor impresionantă de 12.000 de kilometri, ceea ce i-ar permite să ajungă inclusiv până în Hawaii, în Statele Unite ale Americii.
Mai mult, H-20, susține Beijingul, va putea să transporte o încărcătură de armament de 45 de tone. În comparație, bombardierele americane B-52 Stratofortress și B-2 Spirit pot transporta o încărcătură de 35, respectiv 20 de tone.
H-20 va putea transporta atât rachete convenționale, rachete hipersonice, dar și rachete nucleare.
Încă de anul trecut DefenseRomania a scris că noul bombardier al Chinei respectă schema aerodinamică a "aripii zburătoare" și, ca două picături de apă, seamănă izbitor de mult cu avionul american B-2 Spirit.
Lucrurile stau foarte bine pe hârtie pentru China, însă aceste capabilități sunt greu de obținut.
Potrivit celor de la Popular Mechanics, într-o analiză semnată de Kyle Mizokami, expert în domeniul apărării pe subiectul China, Beijingul nu poate dezvolta un asemenea aparat.
Sursa citată precizează că din punct de vedere tehnic aerodinamica avionului H-20 nu va permite bombardierului să aibă o asemenea capacitate de 45 de tone de armament.
Totodată, dimensiunea nu i-ar permite să transporte o cantitate atât de uriașă de combustibil încât să poată transporta 45 de tone de armament pe o rază de 12.000 de kilometri.
Autorul admite că Beijingul a „făcut pași mari în ultimii 30 de ani în ceea ce privește tehnologia militară”, dar pare puțin probabil ca H-20 să fie o „armă minune” a Chinei. Acesta nu contestă însă capacitatea ca viitorul bombardier stealth să poată transporta arsenal nuclear.
China și Japonia au o dispută care nu de puține ori a fost pe punctul de a escalada militar în Marea Chinei de Est, în ceea ce privește controversatele insule Senkaku.
Au fost momente provocatoare pentru mecanicii conductori nou brevetați din cadrul Batalionului 812 Infanterie „Bistrița”.
Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.
România urmează să demareze programul de finanțare pentru modernizarea bazei militare din Tunari, aflată în nordul Bucureștiului.
Corpul marinei americane lansează mii de noi puști automate de infanterie M27 pentru a înzestra trupele sale de infanterie.
România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare.
Turcia a 'condamnat cu fermitate' joi tentativa de puci din Armenia, ţară vecină cu care are relaţii tensionate şi unde Statul Major al armatei a somat guvernul să demisioneze, transmite Agerpres, citând AFP.
Compania Large Infrastructure Projects din Bulgaria a prezentat preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructură regională, respectiv autostrada Dunăre - Marea Egee, un tronson din aceasta urmând să conecteze Bucureştiul cu reţeaua de autostrăzi deja existentă în Bulgaria şi Grecia.