Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prototip US Army pentru război electronic
26 aug, 09:10
US Army a primit pentru a testa un vehicul de radiolocație echipat cu tehnică de depistare și bruiere a comunicațiilor EWPMT (Electronic Warfare Planning and Management Tool) cu ajutorul căruia comandantul de pe câmpul de luptă poate analiza și distribui forțele în funcție de amenințări.

Conform informațiilor furnizate de US Army capacitatea de analiză și utilizarea mai eficientă a forțelor va depinde în viitorul apropiat de războiul electronic, cunoscut sub numele de bătălia din spectrul electromagnetic. Cu ajutorul tehnicii montate pe acest vehicul, spun militarii, pot fi captate date și semnale emise de inamic pentru a putea analiza, lupta și apăra, în funcție de amenințări. Mai mult echipamentele pot bloca semnalul electronic transmis de inamic. 

Acest tip de vehicul, Electronic Warfare Planning and Management Tool (EWPMT) este testat în prezent pentru planificarea și gestionarea mai eficientă a forțelor în sprijinul operațiunilor terestre. În funcție de informațiile colectate de la inamic dispozitivul generează o hartă pe care postează tehnica și echipamentele folosite care apoi sunt transmise unui centru de operații tactice. În funcție de datele colectate, operatorii pot iniția o misiune de atac și pot oferi pe hartă tactica folosită.

(w670) 

EWPMT este instrumentul principal al comandantului pentru integrarea operațiunilor, pe mai multe domenii, în procesul de luare a deciziilor militare”, a declarat lt. col. Jason Marshall, managerul de program pentru EWPMT.

Pentru cercetarea avansată pe câmpul de luptă soldații testează un sistem versatil de observare și localizare (VROD) și sistemul de transmisie adaptivă modulară, cunoscut sub numele de VMAX (Modular Adaptive Transmission system). „VMAX este un suport electronic portabil, ușor transportabil și un sistem ofensiv de atac electronic. Este utilizat pentru a găsi frecvența inamicului, a o monitoriza și a localiza emițătoarele de frecvențe radio în timp real pe durata operațiunilor tactice”, a declarat Ken Gilliard, șeful echipei de aplicații. 

(w670)

VMAX este un dispozitiv portabil, cu baterii, care cântărește aproximativ 25-30 de kilograme. Acesta poate fi montat pe un vehicul, o clădire sau pe unele tipuri de avioane. Dispozitivul poate fi operat de la distanță și configurat cu o gamă largă de antene pentru a îndeplini cerințele misiunii. Armata deține în prezent peste 200 de sisteme VMAX și 100 VROD. Informațiile colectate de aceste sisteme sunt transmise centrului de comandă EWPMT iar comandantul misiunii poate conștientiza dispunerea forțelor inamice pe câmpul de luptă și a dispune în consecință.

Vezi și: US Army a dezvoltat un sistem de reparare la rece cu tantal a țevilor de tun 

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene