Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia anunță că începe livrarea tancurilor T-14 Armata. Din nou
03 feb, 19:47
Alexander Potapov, directorul executiv al companiei Uralvagonzavod, a declarat într-un interviu acordat presei din Rusia că livrările tancurilor T-14 Armata vor începe în cursul acestui an. Subliniem că astfel de anunțuri au mai avut loc, primele livrări fiind programate în 2018.
tancul rusesc T-14 Armata

Potrivit oficialului rus, citat de Tass, livrările vor începe în cursul acestui an, iar tancurile T-14 Armata au trecut cu succes testele la care au fost supuse. Potapov a mai adăugat că în prezent se mai efectuează câteva teste finale, urmând apoi ca T-14 să intre în producție de serie.

Acesta nu a ratat momentul pentru a lăuda din nou tancul, precizând că „nicio țară din lume nu dispune de un astfel de tanc, iar rivalii noștrii nici măcar în următorii ani nu vor deține o platformă asemănătoare”. 

În ceea ce privește exportul T-14 Armata, oficialul rus a declarat, răspunzând la o întrebare a presei, că majoritatea clienților străini preferă să achiziționeze tehnica militară după ce aceasta a fost cumpărată și integrată de Ministerul Apărării al Rusiei, astfel că exportul tancului e preconizat să aibă loc în viitorul apropiat.

Dar trecând peste laudele rușilor, programul T-14 Armata se află în întârziere. Amintim că DefenseRomania a scris încă de la mijlocul lunii trecute că Forţele Armate ale Rusiei nu au primit primul lot de 12 tancuri principale de luptă T-14 Armata. Mai mult, primele nouă tancuri ar fi trebuit să fie livrate armatei Federaţiei Ruse până sfârşitul anului 2018.

 

Noul tanc rusesc T-14 Armata

 

Cu o turelă teleoperată și înarmat cu un tun de calibrul 125 mm, T-14 Armata are un echipaj format din trei oameni, așezați în interiorul unei capsule blindate cu mai multe straturi, separat de muniție. Tancul deține numeroși senzori, radare și camere de înaltă rezoluție și este echipat cu sistem de protecție activă Afganit.

Tancul rusesc de luptă T-14 poate fi înarmat cu rachete antitanc Sokol și, ca armament secundar, o mitralieră de 12,7 mm și un tun de 30 mm. Pe partea de motorizare, acesta este dotat cu un motor de 1.500 cai-putere.

CITEȘTE ȘI: Tancul rusesc T- 14 Armata se lasă aşteptat

Ştiri Recomandate

Coronavirus | MApN: O aeronavă cu combinezoane de protecţie din Coreea de Sud ajunge în ţară
Coronavirus | Elveţia mobilizează armata. Cea mai mare mobilizare de după Al Doilea Război Mondial
România, prima țară care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE
Ministrul Nelu Tătaru: Avem o discuţie pentru management militar la Deva
Două firme românești din industria de apărare au dezvoltat un prototip de scaner termic
Coronavirus | O întreagă garnizoană a Armatei Serbiei este infectată
Coronavirus | Comisia Europeană lucrează la o strategie de ieşire coordonată din izolare
Mişcarea Imperială Rusă, declarată organizaţie teroristă în Statele Unite