Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Manevrele militarea Sea Breeze ale NATO în Marea Neagră, văzute ca o ameninţare de securitate. Propaganda rusă susţine că Ucrainei ar urma să-şi fie livrate arme
Rusia a avertizat miercuri că va 'supraveghea îndeaproape' manevrele Sea Breeze ale NATO în Ucraina şi în Marea Neagră, prevăzute între sfârşitul lunii iunie şi începutul lunii iulie, acestea survenind într-un moment în care tensiunile Moscovei cu Alianţa Nord-Atlantică, Uniunea Europeană şi cu unele ţări vecine au atins niveluri fără precedent, relatează EFE.

'Ministerul rus al Apărării va supraveghea îndeaproape pregătirea şi desfăşurarea manevrelor ucraineano-americane Sea Breeze, cu participarea ţărilor NATO şi, în caz de nevoie, va reacţiona în mod corespunzător', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul-maior Igor Konaşenkov, citat într-un comunicat preluat de TASS.

Ucraina, SUA şi mai multe ţări ale NATO vor desfăşura aceste exerciţii navale comune în perioada 28 iunie - 10 iulie 'pe fondul neîncetatelor acuzaţii ale Occidentului cu privire la o presupusă creştere a potenţialului militar în sud-vestul Rusiei', a spus reprezentantul instituţiei de apărare ruse.

Igor Konaşenkov a uitat să spună că Rusia a desfăşurat la începutul acestui an peste 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina, a închis o mare parte din traficul naval şi a paralizat zborurile în spaţiul aerian al Marii Negre. Într-o manieră propagandistică care defineşte strategiile de comunicare ale Armatei Rusă, Konaşenkov vrea să insinueze că manevrele Sea Breeze ale NATO se desfăşoare în Marea Neagră nejustificat.  Un mare FALS! Exerciţiile Sea Breeze nu sunt desfăşurate în Marea Neagră ca un răspuns la desfăşurarea de forţe a Armatei Ruse din ultimele luni. Manevrele Sea Breeze se desfăşoară în Marea Neagră de mai mulţi ani, ele fiind anunţate si planificate din timp.

La aceste exerciţii vor participa militari din Ucraina, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Bulgaria, Grecia, Turcia sau Letonia.

G Ad:

La Sea Breeze iau parte aproximativ 4.000 de soldaţi, 40 de nave de război, vedete şi vase de aprovizionare, 30 de avioane şi peste 100 de vehicule, inclusiv blindate.

 

Exerciţiile NATO în Marea Neagră sunt ţina propagandei ruse

 

'Vreau să subliniez în mod special că, potrivit legendei manevrelor, coaliţia va exersa rezolvarea unei crize generate de grupuri armate ilegale susţinute de un stat vecin' neprecizat, a spus Konaşenkov.

În ciuda faptului că aceste exerciţii, prin statutul şi denumirea lor, sunt clasificate drept navale, 'adevăratele lor frontiere de acţiune militară depăşesc limitele apelor teritoriale ale Ucrainei în Marea Neagră', a adăugat Konaşenkov vara a prezenta dovezi pentru cele sustinute.

 

Generalul rus face apel la naraţiuni propagandistice, susţinând că exerciţiul Sea Breeze este o acoperire pentru o livrare de arme moderne pentru Armata Ucraineană

 

Generalul rus susţine că o mare parte a acestor manevre vor fi efectuate la sol, cu implicarea de forţe aeropurtate atât în cursul zilei, cât şi noaptea, pretinzând că 'sub acoperirea exerciţiului este planificată livrarea de arme moderne şi muniţii' armatei ucrainene. Konaşenkov a spus că, la fel 'ca în anii precedenţi', acest armament va ajunge la forţele armate ucrainene şi la grupurile naţionaliste dislocate în apropierea regiunilor Lugansk şi Doneţk, care nu mai sunt controlate de Kiev din 2014.

 

Ce nu spune propaganda rusă despre Sea Breeze

 

Scopul exercițiului este de a crește nivelul de interoperabilitate al armatei ucrainene cu cele ale statelor membre NATO.

Sea Breeze este un exercițiu militar multinațional care se desfășoară în Ucraina din 1997 în conformitate cu Memorandumul de înțelegere și cooperare din 1993 în domeniul apărării și al relațiilor militare dintre Departamentul Apărării al SUA și Ministerul Apărării din Ucraina. Exercițiile sunt coorganizate de Ucraina și Statele Unite.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomanda consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Flota rusă din Marea Neagră se va întări cu nave mici purtătoare de rachete din clasa Karakurt
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro