Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia lansează ample manevre militare înaintea unui exerciţiu multinaţional al NATO în Georgia
24 iul, 11:28
Dou ă armate ale Districtului Militar Sudic al Rusiei au început miercuri un exerciţiu militar la scară larg ă în regiune înaintea unui exerciţiu planificat de NATO în Georgia, a raportat agenţia rusă de ştiri TASS, citând serviciul de presă al districtului militar.

General-colonelul Aleksandr Dvornikov, comandant al districtului, va conduce exerciţiul la care participă corpurile militare 49 şi 58, potrivit RFE/RL.

Dvornikov a susţinut că exerciţiul face parte dintr-un plan de vară care implică aproape toate formaţiile militare ale Districtului Sudic, “inclusiv Flota Mării Negre şi flotila Caspică”.

Districtul Sudic este considerat a fi principalul avanpost al Rusiei.

Acest district aparent ar trebui să asigure securitatea regiunii Mării Negre, să contracareze grupurile teroriste din Caucazul de Nord şi să susţină campania forţelor aeriene ruseşti în Siria.

Districtul este dotat cu cele mai noi modele de arme şi echipamente ruseşti.

Exerciţiul militar rusesc a fost demarat înaintea exerciţiului Agile Spirit planificat de NATO în Georgia începând cu 27 iulie, la care va participa 14 ţări şi aproximativ 3.000 de soldaţi.

Agile Spirit se va încheiat în 9 august şi este pentru a noua oară când Georgia găzduieşte acest exerciţiu militar.

Obiectivul exerciţiului NATO este de a “consolida interoperabilitatea, pregătirea şi capabilităţile operaţionale”, potrivit Agenda.ge.

„Districtul Sud", spun cei de la Global Security, cuprinde un total de 13 divizii şi brigade şi 22 de regimente, precum şi două noi brigăzi de rachete...un total de 4 milioane de echipamente noi sau modernizate şi echipament militar, inclusiv baterii de rachete tip "Bastion" (modelul K-300-P), sisteme mobile pentru apărare de coastă dotat cu rachete de croazieră anti-navă supersonice (cu 300 km capacitate de zbor la altitudine înaltă şi 120 de km la joasă altitudine).

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari