Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia își retrage ”tehnicienii” militari din Venezuela
27 iun, 13:39
Rusia retrage miercuri ”tehnicienii” militari din Venezuela din Venezuela și îi repatriază la Moscova, a  declarat miercuri ambasada Ambasada Rusă la Caracas, potrivit  relatează AFP  și  Radio Liberty.
Un avion militar rus Ilyushin Il-62M, unul dintre cele două avioane militare ruse care a sosit cu trupe și echipamente pentru Venezuela în martie

Ambasadă a precizat că rușii au efectuat misiunile planificate și se vor întoarce la Moscova cu un zor efectuat de un avion Il-62 al Forţelor Aeriene Ruse. Nu se precizează numărul celor care se întorc în Rusia, potrivit paginaderusia.

Un ofițer de presă al ambasadei a declarat pentru AFP că "un avion" pleacă spre Moscova, refuzând să precizeze ora la care avionul va decola sau să furnizeze alte informaţii.

,,Avionul II-62 care îi transportă pe tehnicienii ruși care au fost în Venezuela în ultimele luni (...) părăsește Caracas pentru Moscova pe 26 iunie", a scris Ambasada pe contul său de Facebook.

Ambasada a reiterat faptul că Rusia a furnizat Venezuelei "mai multe echipamente sofisticate" care necesită lucrări de întreținere. În general, specialiștii ruși s-au dedicat, de asemenea, "instruirii personalului venezuelean", a explicat ambasada rusă într-o postare pe Twitter. ,,Acestea erau locuri de muncă extrem de obișnuite și vor continua conform programului stabilit anterior de ambele părți", spune misiunea diplomatică.

Anterior, pe 25 iunie, un aparat al Forţelor Aeriene Ruse a sosit la Caracas. Potrivit Reuters, aceeași aeronavă, împreună cu avionul de transport An-124, a aterizat pe aeroportul din Caracas în lună martie. Atunci s-a relatat că aproximativ 100 de militari au sosit în Venezuela din Rusia. Printre militarii ruși dislocați în Venezuela pe 24 martie erau şi luptători ai forțelor speciale, dar şi experţi în domeniul securității cibernetice.

Sosirea avioanelor militare rusești în Venezuela a cauzat dispute diplomatice între Washington și Moscova. Casa Albă a acuzat Kremlinul că încearcă să intervină în afacerile interne ale Venezuelei.

Președintele american Donald Trump a avertizat că Rusia trebuie să „plece" din Venezuela, iar Ministerul rus de Externe a răspuns că aeronavele au transportat doar specialiști pentru executarea contractelor de armament.

Ştiri Recomandate

Fregata rusă Amiral Essen din Marea Neagră a executat un exercițiu pentru distrugerea vehiculelor aeriene fără pilot
Rusia a dislocat elicoptere într-o fostă bază militară americană din Siria (Video)
Operaţiunea lansată în Siria de Turcia a creat o stare de tensiune în interiorul NATO
Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400
Arsenal de muniţii din cel de-al Doilea Război Mondial, descoperit în R. Moldova (Video)
Securitate energetică. Ungaria va putea achiziţiona gaze naturale din Qatar
Rusia vrea să construiască în Filipine o fabrică de armament
Avioane de vânătoare rusești, în locul F-35. Turcia, între negocieri şi consultări cu Federaţia Rusă