Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia își retrage ”tehnicienii” militari din Venezuela
27 iun 2019 / 13:39
Rusia retrage miercuri ”tehnicienii” militari din Venezuela din Venezuela și îi repatriază la Moscova, a  declarat miercuri ambasada Ambasada Rusă la Caracas, potrivit  relatează AFP  și  Radio Liberty.
Un avion militar rus Ilyushin Il-62M, unul dintre cele două avioane militare ruse care a sosit cu trupe și echipamente pentru Venezuela în martie

Ambasadă a precizat că rușii au efectuat misiunile planificate și se vor întoarce la Moscova cu un zor efectuat de un avion Il-62 al Forţelor Aeriene Ruse. Nu se precizează numărul celor care se întorc în Rusia, potrivit paginaderusia.

Un ofițer de presă al ambasadei a declarat pentru AFP că "un avion" pleacă spre Moscova, refuzând să precizeze ora la care avionul va decola sau să furnizeze alte informaţii.

,,Avionul II-62 care îi transportă pe tehnicienii ruși care au fost în Venezuela în ultimele luni (...) părăsește Caracas pentru Moscova pe 26 iunie", a scris Ambasada pe contul său de Facebook.

Ambasada a reiterat faptul că Rusia a furnizat Venezuelei "mai multe echipamente sofisticate" care necesită lucrări de întreținere. În general, specialiștii ruși s-au dedicat, de asemenea, "instruirii personalului venezuelean", a explicat ambasada rusă într-o postare pe Twitter. ,,Acestea erau locuri de muncă extrem de obișnuite și vor continua conform programului stabilit anterior de ambele părți", spune misiunea diplomatică.

Anterior, pe 25 iunie, un aparat al Forţelor Aeriene Ruse a sosit la Caracas. Potrivit Reuters, aceeași aeronavă, împreună cu avionul de transport An-124, a aterizat pe aeroportul din Caracas în lună martie. Atunci s-a relatat că aproximativ 100 de militari au sosit în Venezuela din Rusia. Printre militarii ruși dislocați în Venezuela pe 24 martie erau şi luptători ai forțelor speciale, dar şi experţi în domeniul securității cibernetice.

Sosirea avioanelor militare rusești în Venezuela a cauzat dispute diplomatice între Washington și Moscova. Casa Albă a acuzat Kremlinul că încearcă să intervină în afacerile interne ale Venezuelei.

Președintele american Donald Trump a avertizat că Rusia trebuie să „plece" din Venezuela, iar Ministerul rus de Externe a răspuns că aeronavele au transportat doar specialiști pentru executarea contractelor de armament.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu
Tancuri israeliene au trecut, pentru câteva ore, frontiera în Liban
Garda de Coastă a Turciei acuză Grecia că a tras asupra unei bărci cu civili în Marea Egee
Forțele Aerospațiale ale Rusiei vor primi, anul viitor, drone de atac Sukhoi S-70 Okhotnik-B
Germania transmite Rusiei să se aştepte la noi consecinţe dacă se confirmă complicitatea statului rus în asasinatul din Berlin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro