Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ucraina: Rusia livrează zeci de camioane cu muniție către forţele de ocupaţie din Donbas
24 apr, 18:53
Rusia continuă să furnizeze arme, muniții și alte echipamente militare trupelor de ocupație de pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk, dincolo de frontiera ucraineana cu aceste regiuni, unde guvernul de la Kiev nu mai deţine controlul din 2014, conform datelor Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

,,De la începutul lunii aprilie, până la 20 de unități de vehicule blindate, peste 30 de camioane cu muniție și combustibil au fost livrate de la Federația Rusă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Dmytro Huțuliak, potrivit Ukrinform.

În același timp, în ciuda situației sanitare și epidemiologice actuale, rotirea ofițerilor în pozițiile de comandă din Corpul 1 al Armatei (Donețk) și al Corpului 2 Armată (Luhansk), nu se oprește.

Mai mult, numărul mercenarilor care sosesc din Federația Rusă, pentru îndeplinirea de activității militare, în cadrul unităților forțelor de ocupație ruseşti, continuă să crească.

În cursul zilei de astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a descoperit cantităţi impresionate de muniţie şi armament, în apropierea zonei Operațiunii Forțelor Comune ucrainene.

Astfel, SBU a confiscat: 12 mine antitanc, 11 proiectile de calibru mare, 33 de lansatoare de grenade și 38 de grenade RGD-5 și F-1. De asemenea, SBU a găsit două puști de asalt Kalashnikov și o pușca cu lunetă Dragunov, peste 400 de proiectile pentru lansatoare antitanc și lansatoare de grenade, dar și aproximativ 14.000 de gloanţe de diferite calibre.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

E oficial: Aerostar Bacău devine Centru de Mentenanţă pentru F-16
Klaus Iohannis a promulgat 'Legea veteranilor'. Beneficiile de care vor dispune militarii români din teatrele de operații
Experți ruși: Încetarea Tratatului START ar putea însemna un dezastru nuclear global
Sondaj: Nemţii sunt de acord cu retragerea trupelor americane şi vor retragerea totală a arsenalului nuclear din Germania
Un nou schimb de prizonieri în estul Ucrainei, preconizat peste câteva săptămâni
Coreea de Sud a prezentat un radar care poate detecta și urmări peste 1.000 de ținte simultan
Centrala nucleară din Belarus a fost încărcată pentru prima dată cu combustibil nuclear. Chiar înaintea alegerilor
Australia investește în echipamente de instruire pentru lupta antisubmarin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro