Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia uită de sprijinul acordat separatiştilor pro-ruşi din Donbas şi arată cu degetul către ajutorul militar american acordat Ucrainei
02 sep, 13:55
Ajutorul militar american acordat Ucrainei ar putea determina Kievul să se comporte impredictibil şi periculos în conflictul din estul acestei ţări, a atenţionat joi Kremlinul, care şi-a exprimat regretul că, în opinia sa, prietenia americano-ucraineană este motivată de opoziţia faţă de Rusia, informează Reuters.
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Preşedintele american Joe Biden l-a asigurat pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri, la Washington, că SUA sunt "ferm angajate" în favoarea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi vor acorda un nou ajutor pentru securitatea acestei ţări, în valoare de 60 de milioane de dolari.

Trupele ucrainene se confruntă din 2014 cu forţe separatiste susţinute de Rusia în regiunea Donbas din estul Ucrainei, conflict în care au murit până acum 14.000 de oameni, potrivit Kievului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exprimat îngrijorări în legătură cu planurile SUA de a acorda ajutor militar Ucrainei, în declaraţii făcute în oraşul Vladivostok, în Orientul Extrem al Rusiei.

"Considerăm că aceasta ar putea cauza acţiuni impredictibile de partea ucraineană, în sensul unor încercări de a soluţiona conflictul din Ucraina prin forţă. Aceasta este foarte periculos", a spus Peskov. "Ca să o spunem direct, vorbim despre o prietenie ucraineano-americană împotriva Rusiei. Adică, ei nu sunt prieteni ei între ei, ci împotriva Rusiei. Aceasta nu poate fi decât regretabil", a afirmat Peskov, potrivit Agerpres.

El a reiterat opoziţia Moscovei faţă de dorinţa Kievului de a adera la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), remarcând declaraţiile făcute în timpul vizitei lui Zelenski în SUA.

Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a făcut tot ce este necesar pentru a primi Planul de Acţiune pentru aderare la NATO, aderare pe care Kievul o consideră un factor de descurajare vital împotriva Rusiei.

NATO este de părere că Ucraina trebuie să realizeze mai multe reforme politice înainte de a deveni membră a organizaţiei.

Rusia a desfăşurat mai devreme în acest an zeci de mii de soldaţi lângă Ucraina, alarmând Kievul şi Occidentul, înainte de a-i retrage la bazele lor. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro