Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia va instala în Crimeea o stație de radiolocație ultraperformantă
05 ian, 11:53
Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 04.01.2021, că noua stație de radiolocație Yakhroma, a cărei construcție în Crimeea a fost anunțată recent de ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, va lucra în patru game de unde, cu o deschidere de 270 de grade.

,,Stația de radiolocație Yakhroma nu are analog în lume, lucrând în patru game de unde: metrice, centimetrice, decimetrice și milimetrice. Aceasta va avea o deschidere de 270 de grade”, a precizat sursa.

În luna decembrie 2020, în cadrul ședinței de bilanț a Colegiului Ministerului rus al Apărării, ministrul Serghei Șoigu a declarat că lucrările de construire la Sevastopol a unei noi stații de radiolocație de tip Yakhroma vor începe în anul 2021.

Stația va lucra în cadrul Sistemului de avertizare timpurie asupra unui atac cu rachete. Destinația de bază a sistemului este reprezentată de descoperirea cât mai rapidă și escortarea rachetelor balistice lansate asupra teritoriului Federației Ruse sau aliaților acesteia.

Comentariul autorului: Informația lămurește, în sfârșit, misterul produs de declarația ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, la ședința din 21 decembrie a Colegiului Ministerului Apărării. În cadrul bilanțului activităților desfășurate în anul 2020, acesta a anunțat, între altele, începerea construirii în anul 2021 a unei stații de radiolocație în Crimeea de tip Yakhroma.

Anunțul ministrului a surprins pe toată lumea, deoarece, până în prezent, nu s-a știut nimic despre dezvoltarea unei noi stații de radiolocație în Federația Rusă.

Potrivit planurilor anterioare, începând din anul 2021, la Sevastopol trebuia să înceapă construirea unei stații de radiolocație de tip Voronezh, în gama undelor metrice, care să fie dată în exploatare în anul 2024.

Componenta terestră a Sistemului rusesc de avertizare timpurie asupra unui  atac cu rachete include, în prezent, șapte stații de radiolocație de tip Voronezh, în diverse versiuni. Până în anul 2024, era planificat ca numărul acestora să ajungă la 10. Pe lângă stația din Crimeea, alte două stații de radiolocație se mai află în construcție în Regiunea Murmansk și în Republica Komi.

De regulă, versiunile stațiilor de radiolocație de tip Voronezh lucrează pe o singură gamă de unde (metrice, decimetrice sau centimetrice). Una singură dintre acestea, lucrează în două game de unde: metrice și centimetrice, respectiv Voronezh-MSM.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Bulgaria propune ca Bucureștiul să fie legat de Marea Egee printr-o autostradă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro