Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia anunță că T-14 Armata va intra în producția de serie în 2022. Programul a suferit numeroase întârzieri
05 iul, 18:15
Producția în serie a celui mai nou tanc rusesc T-14 ”Armata” va începe anul viitor, a declarat ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov.

"Procesele de stat ale tancului (n.red - testele) se vor încheia anul viitor. Va intra în producția în serie începând cu anul viitor", a spus ministrul citat de Tass.

T-14 Armata este o platformă standardizată, cu șenile grele, care servește ca bază de pornire pentru dezvoltarea unui tanc principal de luptă, un vehicul de luptă pentru infanterie, un transportor blindat de personal și alte vehicule blindate.

 

T-14 Armata, numeroase întârzieri a programului

 

G Ad:

În ceea ce privește anunțul producției de serie, trebuie precizat că programul se află în întârzieri. T-14 Armata nu a ajuns încă în dotarea militarilor ruși, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de mulți ani. 

La finalul anului trecut, șeful companiei de stat ruse Rostec, Serghei Chemezov, le-a promis militarilor ruși, citat tot de agenția TASS, că un prim lot de tancuri T-14 Armata va fi livrat în 2021. De precizat că astfel de anunțuri şi promisiuni au tot fost în ultimii ani, primele livrări fiind programate inițial în 2018.

În realitate, acest lucru nu s-a întâmplat, obiectivul urmând a fi îndeplinit în anul 2019. Dar, cum probabil era de aşteptat, tancul 14 Armata a întârziat să apară şi în anul 2019. Ba chiar la sfârşitul anului, în luna noiembrie, Chemezov a precizat tare şi răspicat, că livrarea primului lot de nouă tancuri, ar putea avea loc la începutul anului 2020. 

Acum vedem că programata intrare în producția de serie a fost amânată pentru 2022.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a semnat, în anul 2018, un contract cu uzina Uralvagonzavod pentru livrarea a 132 tancuri T-14 și a vehiculelor de luptă T-15 pentru infanterie. La semnarea contractului Şoigu a declarat că toate cele 132 tancuri şi vehicule construite pe platforma Armată vor fi livrate până în 2021. Suntem în anul 2021 şi militarii ruşi nici măcar nu au primit primul lot, dar minte toată comanda.

Citește și: Militarii ruşi nu au tancuri T-14 Armata, dar vor fi instruiţi să le opereze

 

Despre T-14 Armata

 

Cu o turelă teleoperată și înarmat cu un tun de calibrul 125 mm, T-14 Armata are un echipaj format din trei oameni, așezați în interiorul unei capsule blindate cu mai multe straturi, separat de muniție. Tancul deține numeroși senzori, radare și camere de înaltă rezoluție și este echipat cu sistem de protecție activă Afganit.

Tancul rusesc de luptă T-14 poate fi înarmat cu rachete antitanc Sokol și, ca armament secundar, o mitralieră de 12,7 mm și un tun de 30 mm. Pe partea de motorizare, acesta este dotat cu un motor de 1.500 cai-putere.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro