Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia şi Belarus vor organiza împreună exercițiului “Scutul uniunii-2019”
18 iul, 17:01
Statul major al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 18.07.2019, că a fost aprobat planul exercițiului operativ ruso-belarus Scutul uniunii-2019, care va fi executat, în perioada 13-19 septembrie, pe teritoriul rus, potrivit remnmilitaryblog.com.

În cadrul unui comunicat dat publicității de agenția de presă rusă Interfax se arată că: "A fost aprobat planul exercițiului, au fost stabilite raioanele de dislocare a trupelor, volumul și procedurile de sprijin tehnic și logistic, precum și problemele de organizare a conducerii".

Potrivit reprezentanților Statului major al Regiunii Militare Vest, documentele relevante au fost aprobate de comandantul Trupelor regiunii, Aleksander Zhuravlev și de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Republicii Belarus, Oleg Belokonev. Recunoașterea locului de desfășurare a manevrelor a avut loc în poligonul Mulino din Regiunea Nizhny Novgorod.

"În urma rezultatelor recunoașterii, a fost semnat un protocol comun al reuniunii de lucru a delegațiilor din Federația Rusă și Republica Belarus", au precizat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Anterior, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că exercițiul Scutul uniunii-2019 are un caracter planificat și este un exercițiu exclusiv defensiv, fără să fie îndreptat împotriva unui alt stat.

Ştiri Recomandate

Portavionul Prince of Wales al Royal Navy a fost lansat la apă
Iranul ameninţă să transforme într-un ''câmp de luptă'' orice ţară care îl atacă
Parlamentul ucrainean a adoptat o lege cu privire la elaborarea unui plan de apărare în caz de agresiune sau conflict armat
Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari