Rușii vor testa un aerostat ”invizibil” pentru a crește eficiența dronelor pe frontul din Ucraina
Rușii vor testa în Ucraina un aerostat capabil să mărească raza de acțiune a dronelor FPV. Acesta nu va putea fi detectat de radarele armatei ucrainene.
Specialiștii ruși vor testa în zona operației militare speciale un complex de relee de comunicații amplasat pe aerostate, care va fi capabil să mărească raza de acțiune a dronelor FPV la 40 de kilometri. Acest lucru a fost declarat, pe 08.11.2024, agenției ruse de presă Tass de către dezvoltatorul produsului cu indicativul de apel “Behemoth Cat”.
“Carcasa balonului este realizată din polietilenă de joasă densitate (HDPE), iar produsul este echipat cu o cameră video. Testele sunt planificate în următoarele două luni și vor avea loc în zona din spatele frontului, fiind realizate împreună cu școala de operatori de drone Arhanghel. Balonul va fi folosit pentru a distribui un semnal de la un repetitor, astfel încât operatorii de drone să poată vedea la distanță mai mare, iar dispozitivele să poată zbura mai departe. Teoretic, balonul este capabil să mărească raza de acțiune a dronelor la 70 de kilometri, dar în practică distanța ar trebui să fie de până la 40 de kilometri, deoarece personalul nostru militar nici nu are nevoie ca dronele să zboare mai departe”, a menționat interlocutorul agenției.
Potrivit precizărilor sale, în viitor, noul tip de aerostat va funcționa în zona operației militare speciale din Ucraina.
“Aerostatul este planificat să fie folosit în zona din spatele frontului, urmând să emită un semnal dincolo de linia de contact. În plus, HDPE este un tip de material ce nu poate fi detectat de radare. Forma balonului este rotundă, se dovedește a fi fluidizată de fluxul radio și nu este afișată în niciun fel pe radar”, a spus specialistul rus.
Interlocutorul agenției Tass a adăugat că aerostatul poate fi detectat numai prin apropierea produsului la o distanță de cel mult 500 de metri de radar.
Aerostatele sunt aparate de zbor care utilizează gaze cu flotabilitate ridicată, cum ar fi heliul sau hidrogenul, pentru a se menține la altitudini mari. Aceste echipamente sunt folosite în misiuni în care este nevoie de echipamente capabile de a rămâne în aer pentru perioade lungi, fără a consuma multă energie.
Aerostatele pot rămâne la altitudine constantă pentru perioade îndelungate și sunt folosite, în special, pentru supraveghere și comunicații.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News