Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

"Scorpionii Albaștri", trageri antiaeriene pe timp de noapte în poligonul Wierzbiny
21 mai, 09:46
Scorpionii Albaștri au efectuat trageri antiaeriene pe timp de noapte în poligonul Wierzbiny din Polonia, se arată într-o postare pe Facebook a Forțelor Terestre Române.

"A fost pentru prima dată când am asistat la o tragere cu sistemul antiaerian OERLIKON și a fost o adevărată placere să văd cum lucrează aceste tunuri. Am rămas impresionat de complexitatea operațiunilor care trebuie executate pentru pregătirea tragerii, dar și de modul în care tunurile pot fi controlate prin sistemul de conducere a focului GunStar Night", a spus comandantul Grupului de Luptă, locotenent-colonel Andrew Gallo.

"Scorpionii Albaștri" au executat trageri antiaeriene asupra unor ținte aeriene simulate prin bombe luminoase, lansate la o înălțime de 2.400 m de către plutonul de aruncătoare de 120 mm al partenerului american.

 (w670)

Militarilor români li s-a alăturat și o grupă de rachete antiaeriene GROM aparținând partenerului polonez care nu a ratat ocazia să se instruiască pe țintele aeriene pe care militarii români au executat tragerea.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro