SEAL Navy schimbă strategia. Forțele speciale americane se reorientează către potențiale misiuni de luptă împotriva Chinei sau Rusei
Comandamentul Forțelor Speciale Navale ale Statelor Unite ale Americii (Naval Special Warfare) urmează să schimbe strategia și să se axeze pe operațiuni militare care ar putea viza actori statali cu care SUA ar putea intra în confclit.
Naval Special Warfare se reorganizează și își schimbă strategia. Dacă în ultimii ani forțele speciale americane SEAL Navy s-au axat pe operațiuni de combatere a terorismului, acest lucru se va schimba.
H. Wyman Howard III, comandant al SEAL - fost comandant al unității SEAL Team 6 care l-a ucis pe Osama bin Laden -, în fața Congresului american, în timpul audierilor, a evidențiat schimbarea de strategie și trecerea de la accentul pe operațiuni împotriva terorismului la accentu pe operațiuni împotriva unor state inamice precum Rusia sau China.
US Navy SEAL operează cu opt echipe de intervenție, dar în urma restructurării vor rămâne șase unități. În pofida reducerii numărul echipelor, americanii intenționează să mărească numărul de soldați din fiecare unitate.
SEAL Navy schimbă strategia și nu se mai axează în principal pe operațiuni împotriva terorismului
Interesant e că în urma scandalurilor din rândul SEAL, comandantul a precizat că pentru viitorii luptători americani vor exista cursuri speciale și se vor impune standarde clare. Din această declarație cei de la Business Insider deduc că viitorii luptători SEAL vor fi obligați să urmeze un crus de etică profesională.
Totodată, SEAL Navy nu se vor mai axa în principal pe operațiuni antiteroriste ci și pe misiuni împotriva altor posibile state inamice. Un luptător SEAL, sub protecția anonimatului, a precizat celor de la Business Insider că aceste schimbări sunt benefice și a subliniat că tactica împotriva unor soldați profesioniști cu pregătire ridicată diferă față de abordarea pe care SEAL o au împotriva unor fundamentaliști, făcând referire la teroriști.
El a dat exemplul Chinei. „Operațiunile antiteroriste sunt periculoase, dar nu au nici pe departe același grad de risc ca o operațiune într-un port chinez spre exemplu”.
Și, pe parcursul războiului pe care SUA și aliații l-au purtat împotriva terorismului, aceștia s-au bucurat de o superioritate aeriană incontestabilă. Acest lucru a facilitat misiunile forțelor speciale în teritoriu terorist inamic. Sursa citată precizează că forțele speciale americane nu se vor mai bucura de un asemenea avantaj într-un potențial conflict cu puteri militare precum China sau Federația Rusă. Noua strategie cu siguranță trebuie să țină cont și de acest lucuru.
Posibile operațiuni împotriva unor puteri precum China, Rusia, Coreea de Nord sau Iran sunt în ADN-ul trupelor speciale SEAL Navy
În acest sens China este precaută și și-a luat toate măsurile de prevenire împotriva unor asemenea operațiuni, în contextul în care geografia regiunii în care se regăsește Taiwanul, revendicat de Beijing, e un mediu propice pentru operațiuni ale SEAL Navy. Iar acest lucru este confirmat și de luptătorul SEAL care a oferit sub protecția anonimatului interviul pentru Insider.
„Sincer, deși mulți nu vor recunoaște asta, operațiuni ale SEAL Navy în cadrul unui conflict militar cu o altă putere precum China sau Rusia, sau chiar Coreea de Nord sau Iranul, se potrivesc mult mai bine ADN-ului forțelor speciale SEAL Navy”, a conchis acesta, făcând comparația cu operațiunile antitero pe care SEAL s-au axat în ultimii ani.
În ceea ce privește lupta împotriva terorismului, fără îndoială cea mai importantă și mediatizată misiune la care SEAL Navy a luat parte a avut loc pe data de 2 mai 2011, în Pakistan, unde unitatea SEAL Team 6 l-a ucis pe Osama bin Laden, liderul Al-Qaida.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News