Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia a testat versiunea modernizată a tancului M-84 (Foto/Video)
06 oct 2020 / 18:06
Ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, a participat la finalul săptămânii trecute, alături de militarii sârbi, la testele de tragere – desfăşurate în poligonul „Pasuljanske livade” – cu prototipul primului tanc modernizat M-84 AS1.

M-84AS1 este o versiune modernizată a tancului principal de luptă M-84 produs de JP Jugoimport-SDPR în Serbia. M-84 este un tanc principal de luptă de generaţia a treia, o versiune a tancului sovietic T-72. Tancurile M-84 sunt încă în serviciul forţelor armate din Serbia, Kuweit, Croația, Slovenia și Bosnia și Herțegovina.

Versiunea sârbă a M-84 este M-84AS şi a fost dezvăluită pentru prima dată în 2004, iar de atunci a tot suferit modificări.

G Ad:

Standardul M-84 AS1 aduce tancului principal de luptă M-84, câteva îmbunătăţiri substanţiale, printre care pot fi menţionate: creșterea puterii de foc, îmbunătăţirea sistemului optic de ochire, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte şi îmbunătățirea gradului de protecție (armură reactivă de tip ERO-19).

Standardul M-84 AS1 dispune de un nou sistem de control al focului, armură Kontakt-5 ERA, rachete antitanc Sniper AT-11, vizor termic tunar Agava-2, sistem de bruiaj infraroşu şi laser Shtora, sistem radio modern, stație de arme controlată de la distanță - echipata cu o mitralieră de 12,7 mm și echipament de protecție CBRN. Potrivit Military Leak, versiune modernizată a lui M-84, părea să fie foarte asemănător cu modelul rusesc T-90S, atât ca aspect, cât și din punct de vedere al dotărilor.

În luna iunie, precizam că ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, împreună cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Sârbe au participat la prezentarea versiunii modernizate M-84 AS1, la Institutul Tehnic Militar (Remont) din oraşul Čačak.

La momentul respectiv, Nenad Miloradovic, ministru adjunct al Apărării, a declarat că Armata Sârbă, având în vedere potențialul platformei tancului M-84, va moderniza această platformă la standardul M-84 AS1, în două faze – nouă tancuri M-84 vor fi modernizate în prima fază și încă 12 în cea de-a doua. Nenad Miloradovic a subliniat atunci că începutul modernizării în serie a tancurilor, în această fază, este așteptat să aibă loc până la sfârșitul anului.

Prototipul primului tanc modernizat M-84 AS1, scos la teste în poligon

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dragorul maritim ,,Locotenent Lupu Dinescu”, final de misiune sub comanda grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor
Biden: Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare
Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după războiul rece, va avea loc în august. Flota a șasea a început deja desfășurarea
Producătorul ucrainean Artem, contract de 200 de milioane de dolari pentru producția de rachete aer-aer R-27
Securitate energetică | Livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 2 ar putea începe anul acesta
Pedepse uriașe pentru înaltă trădare în Rusia. S-ar fi încercat transferul în Ucraina a unor componente a sistemelor S-300
Întâlnire discretă ruso-americană la Geneva: Numărul 2 în Departamentul de Stat al SUA şi ministrul adjunct de externe al Rusiei, la aceeaşi masă
Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat Muzeului Național al Aviației Române
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro