Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serviciile de informații americane estimează că al-Qaeda va lovi din nou în maximum doi ani
14 sep, 21:48
Înfrângerea guvernului afgan susținut de americani a crescut pericolul ca gruparea teroristă al-Qaeda să se reorganizeze rapid și să lanseze foarte repede un atac asupra Statelor Unite, potrivit serviciilor de informații americane CIA și DIA.

"Evaluarea actuală este că, într-un interval de unu la doi ani, al-Qaeda va reuși să-și dezvolte capacitatea cel puțin la un nivel suficient pentru a ne amenința patria", a declarat general locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare (DIA).

Retragerea haotică a trupelor americane și aliate din Afganistan în fața unei ofensive fulgerătoare a talibanilor a redus capacitatea militarilor și a agențiilor de informații de a monitoriza teroriștii din Afganistan. Generalul Berrier a declarat că agenția sa caută modalități de a recâștiga accesul în Afganistan și chiar „acordă prioritate acestui efort”.

La rândul său, directorul adjunct al CIA, David Cohen, a confirmat că amenințarea al-Qaeda este în crește și estimează că grupul va fi capabil de noi atacuri în câțiva ani. "Începem deja să observăm indicii ale unei potențiale mișcări în Afganistan a grupării al-Qaeda", a mai declarat Cohen. „Dar sunt primele zile și vom urmări foarte atent acest lucru.”

De asemenea, Cohen a atenționat că atacurile teroriste ar putea avea loc chiar în acest interval de timp, de către ramura afgană a grupării Statul Islamic cunoscută sub numele de Khorasan.

G Ad:

Pozițiile celor doi oficiali din domeniul informațiilor sunt exprimate la scurt timp după declarațiile publice făcute pe această temă de către Michael Morell, fost director al CIA în două rânduri. „Cred că talibanii vor oferi al-Qaedei un refugiu sigur, și mai cred că al-Qaeda intenționează să-și construiască din nou capacitatea, astfel încât să ne poată ataca aici, acasă”, a declarat Morell pe 7 septembrie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro