Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
17 feb, 15:04
Armata siriană a anunţat luni că a preluat controlul deplin asupra a zeci de localităţi din zona rurală din nord-vestul provinciei Alep şi îşi va continua cu intensitate campania de a elimina grupările insurgente "oriunde le găsim", relatează Reuters.

Acest avans al armatei s-a produs după ce forţele preşedintelui Bashar al-Assad i-au îndepărtat pe insurgenţi de pe autostrada M5 care leagă Alep de Damasc, redeschizând astfel cel mai rapid drum dintre cele mai mari două oraşe din Siria pentru prima dată în ultimii ani, într-o victorie strategică importantă pentru regim.

Susţinute de puternice atacuri aeriene ruseşti, forţele guvernamentale se luptă de la începutul anului să recucerească zonele rurale din Alep şi părţi din provincia învecinată Idlib unde insurgenţii anti-Assad îşi au ultimele bastioane.

Avansul armatei a făcut ca sute de mii de civili sirieni să fugă spre graniţa cu Turcia, în cea mai amplă strămutare de populaţie din acest război vechi de nouă ani, potrivit Agerpres.

Aceste victorii au pus în pericol cooperarea fragilă dintre Ankara şi Moscova, care sprijină facţiuni opuse în conflict.

Turcia şi Rusia urmează să aibă luni o nouă rundă de discuţii la Moscova, după mai multe solicitări ale Ankarei ca forţele lui Al-Assad să se retragă şi să fie aplicat un armistiţiu.

Totuşi, forţele armate siriene au transmis într-un comunicat că vor continua ceea ce ele numesc "sarcina sacră şi nobilă de a scăpa de ultimele rămăşiţe ale organizaţiilor teroriste oriunde le găsim pe teritoriul Siriei".

Ştiri Recomandate

Germania aprobă vânzarea unui submarin către Egiptului şi a patru nave de război Israelului
Coronavirus | Donald Trump către americani: Următoarele două săptămâni vor fi foarte, foarte dureroase
Rusia trimite în SUA un zbor cargo cu echipamente medicale în contextul pandemiei de COVID-19
Convoi rusesc de blindate, împotmolit în noroi după ce a fost blocat de US Army (VIDEO)
Aviația Israelului ar fi atacat o bază militară a trupelor lui Assad în Siria
Şapte cadre medicale de la Spitalul Militar Dr. Carol Davila au fost diagnosticate cu Covid-19
Alertă în US Navy. Peste 100 de marinari de pe portavionul USS Theodore Roosevelt sunt infectați cu Covid-19
Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare