Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Siria: Un transportor blindat al armatei ruse a trecut peste un dispozitiv exploziv (Foto/Video)
17 iun, 16:09
Un transportor blindat BTR-82A al poliției militare ruse din Siria a fost usor avariat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED), în timp ce convoiul militar din care făcea partea era angajat într-o misiune de patrulare pe autostrada M4, din provincia siriană Idlib.

În cursul zilei de astăzi, poliţia militară rusă era angajată într-o misiune de patrulare, alături de forţele militare turce, pe ruta dintre localităţile Ariha și Urum al-Jawz, când unul dintre transportoarele blindate BTR-82A a trecut la o distanţă destul de mică – după cum se va putea observa şi în imaginile ataşate – de un dispozitiv exploziv improvizat (IED), activat de la distanţă, potrivit DuvarEnglish.com.

Conform informaţiilor oferite marți de purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, preluate de Defense Blog, transportorul blindat BTR-82 a suferit avarii minore, iar  niciunul dintre militarii care se aflau în interior nu a fost rănit.

Potrivii primelor informaţii, militanții sirieni, care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad, au fost primii care au publicat imagini video și foto cu atacul asupra convoiului militar al poliției militare ruse din Siria.  

Spre deosebire de declarațiile ministerului rus al Apărării, cum că este vorba despre o explozie mică, în materialele foto și video prezentate se poate observa că a fost vorba de o explozie destul de mare, iar transportorul blindat rus a fost salvat de la distrugere doar pentru că explozia a avut loc pe o distanță de câţiva zeci de metri, deși chiar și în acest caz, vehiculul armatei ruse a fost atât de deteriorat încât nu s-a putut deplasa independent.

Acest lucru este confirmat de o înregistrare video în care se poate observa cum transportorul blindat BTR-82 este tractat de un vehicul militar al forţelor armate turce.

Începând cu 15 martie, Rusia și Turcia au început efectuare de misiuni de patrulare comună pe autostrada M4 din Siria, de-a lungul căreia au creat un coridor de securitate.

 

Este al doilea incident de acest fel care are loc în mai puţin de două săptămâni

 

Un vehicul blindat GAZ-233014 Tiger-M al poliției militare ruse din Siria a fost grav avariat după ce, în cursul zilei de 9 iunie, a trecut peste un dispozitiv exploziv.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 iunie în apropierea orașului Kobani din Kurdistanul sirian. Mai mulţi localnici au încercat să împiedice înaintarea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse, aflat în misiune de patrulare. În timp ce militarii ruşi se angajaseră să facă cale întoarsă, a fost declanșat un dispozitiv exploziv sub mașina în care aceştia se aflau.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro