Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Siria: Un transportor blindat al armatei ruse a trecut peste un dispozitiv exploziv (Foto/Video)
17 iun 2020 / 16:09
Un transportor blindat BTR-82A al poliției militare ruse din Siria a fost usor avariat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED), în timp ce convoiul militar din care făcea partea era angajat într-o misiune de patrulare pe autostrada M4, din provincia siriană Idlib.

În cursul zilei de astăzi, poliţia militară rusă era angajată într-o misiune de patrulare, alături de forţele militare turce, pe ruta dintre localităţile Ariha și Urum al-Jawz, când unul dintre transportoarele blindate BTR-82A a trecut la o distanţă destul de mică – după cum se va putea observa şi în imaginile ataşate – de un dispozitiv exploziv improvizat (IED), activat de la distanţă, potrivit DuvarEnglish.com.

Conform informaţiilor oferite marți de purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, preluate de Defense Blog, transportorul blindat BTR-82 a suferit avarii minore, iar  niciunul dintre militarii care se aflau în interior nu a fost rănit.

G Ad:

Potrivii primelor informaţii, militanții sirieni, care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad, au fost primii care au publicat imagini video și foto cu atacul asupra convoiului militar al poliției militare ruse din Siria.  

Spre deosebire de declarațiile ministerului rus al Apărării, cum că este vorba despre o explozie mică, în materialele foto și video prezentate se poate observa că a fost vorba de o explozie destul de mare, iar transportorul blindat rus a fost salvat de la distrugere doar pentru că explozia a avut loc pe o distanță de câţiva zeci de metri, deși chiar și în acest caz, vehiculul armatei ruse a fost atât de deteriorat încât nu s-a putut deplasa independent.

Acest lucru este confirmat de o înregistrare video în care se poate observa cum transportorul blindat BTR-82 este tractat de un vehicul militar al forţelor armate turce.

Începând cu 15 martie, Rusia și Turcia au început efectuare de misiuni de patrulare comună pe autostrada M4 din Siria, de-a lungul căreia au creat un coridor de securitate.

 

Este al doilea incident de acest fel care are loc în mai puţin de două săptămâni

 

Un vehicul blindat GAZ-233014 Tiger-M al poliției militare ruse din Siria a fost grav avariat după ce, în cursul zilei de 9 iunie, a trecut peste un dispozitiv exploziv.

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 iunie în apropierea orașului Kobani din Kurdistanul sirian. Mai mulţi localnici au încercat să împiedice înaintarea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse, aflat în misiune de patrulare. În timp ce militarii ruşi se angajaseră să facă cale întoarsă, a fost declanșat un dispozitiv exploziv sub mașina în care aceştia se aflau.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Milițiile iraniene din Irak au „sărbătorit” alegerea noului președinte iranian lansând o rachetă către o bază unde se află soldați SUA
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro