Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Siria: Un vehicul blindat al armatei ruse a trecut peste un dispozitiv exploziv (Foto)
11 iun, 14:04
Un vehicul blindat GAZ-233014 Tiger-M al poliției militare ruse din Siria a fost grav avariat după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv. Primele informaţii despre acest incident au apărute pe reţele de socializare, în cursul zilei de marți, 9 iunie.

Informațiile despre acest incident sunt destul vagi şi foarte diverse. Deoarece în special, agențiile de știri siriene au raportat, în primă fază, o victimă. Atât surse mass-media ruseşti, cât şi portalul Kurdistan24.net au indică faptul că cel puțin trei persoane au fost rănite.

O sursă care poate fi considerată câte de cât oficială –  centrul rus de coordonare pentru reconcilierea părților aflate în conflict, creat la baza sa aeriană Hmeymim din Siria –  a susţinut că nu au existat victime

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 iunie în apropierea orașului Kobani din Kurdistanul sirian. Mai mulţi localnici au încercat să împiedice înaintarea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse, aflat în misiune de patrulare. În timp ce militarii ruşi se angajaseră să facă cale întoarsă, a fost declanșat un dispozitiv exploziv sub mașina în care aceştia se aflau, precizează Centrul Rus de Coordonare pentru Reconciliere din Siria, potrivit Uawire.org.

Publicaţiile Bulgarian Military şi Topcor.ru au făcut referire la mai multe surse siriene care susţin că explozia a fost provocată de o mină antipersonal. Însă, natura avariilor produse vehicul blindat GAZ Tigr îi determină pe unui să susţină că ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat, activat de la distanță.

Dacă ar fi cea de-a doua variantă, asta indică faptul că sistemele instalate pe acest vehicul de infanterie, proiectate să detoneze de la distanță astfel de diapozitive, nu au funcționat.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Șeful statului major al armatei americane Mark Milley: SUA ar trebui să desfăşoare unităţi în Filipine, Vietnam şi Australia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro