Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistem implementat în premieră în România. Florentina Ioniţă-Radu: A fost o reuşită
19 apr 2019 / 16:35
General-maior medic, conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila" a acordat un interviu Defense Romania în cadrul căruia a vorbit despre un concept nou testat în cadrul exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu NATO în domeniul medico-militar desfăşurat în România. 
Spital urgente
EXCLUSIV

Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit, în cadrul interviului acordat Defense Romania, despre conceptul de telemedicină. Sistemul de telemedicină al apărării este un concept nou iar exerciţiul Vigurous Warrior a fost un bun prilej pentru a se verifica ceea ce s-a făcut până acum. 

"În cadrul acestui exerciţiu am implementat, pentru prima dată, module de telemedicină. Este un concept nou şi pentru care ne străduim să elaborăm conceptul, să cumpărăm tot ceea ce trebuie pentru a putea pregăti oamenii ca să-l implementăm. În cadrul acestui exerciţiu am considerat că e oportun să testăm ceea ce avem până acum. Şi am reuşit, cu ajutorul STS-ului să realizăm această transmisie. Pentru mine este o bucurie extraordinară. În timp real, de la faţa locului s-a transmis către Camera de Gardă a Spitalului Militar datele în timp real şi s-au putut organiza echipele astfel încât pe măsură ce venea câte un pacient el deja era preluat în cunoştinţă de cauză.

A fost o reuşită dar o să vedem şi impresiile celor care au fost observatori externi", a explicat Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central.

Cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice

 

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, s-a desfăşurat în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi au loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). De asemenea, în Bucureşti au fost organizate mai multe secvenţe ale exerciţiului.

Potrivit MApN, exerciţiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciţii medicale ale NATO, organizate o dată la doi ani de CO MILMED COE şi o naţiune gazdă voluntară.

 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central: 

Ştiri Recomandate

România, prima reacție după ce Zelenski a spus că ”Bucovina de Nord a fost ocupată de români”
EXCLUSIV
Defender 20: Ce va presupune cea mai mare desfășurare de trupe SUA în Europa din ultimii 25 de ani
Avionul Su-57 a pierdut bătălia aeriană cu F-22 și F-35. Superioritatea aeriană americană îşi spune cuvântul
Rusia continuă să-și consolideze legăturile cu Republica Laos. Moscova a livrat un lot de tancuri T-72B1
Ministrul de externe ale Turciei a făcut apel la extinderea NATO şi la primirea Georgiei în Alianţa Nord-Atlantică
Mentenanța elicopterelor Armatei Bulgariei, efectuată de Airbus în România
UE pune bazele Armatei europene și anunță capabilități militare complementare cu NATO, dar diferite
Noi imagini cu Next Generation Squad Weapon