Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistem implementat în premieră în România. Florentina Ioniţă-Radu: A fost o reuşită
19 apr, 16:35
General-maior medic, conf. univ. dr. Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central "Carol Davila" a acordat un interviu Defense Romania în cadrul căruia a vorbit despre un concept nou testat în cadrul exerciţiului Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu NATO în domeniul medico-militar desfăşurat în România. 
Spital urgente
EXCLUSIV

Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central, a vorbit, în cadrul interviului acordat Defense Romania, despre conceptul de telemedicină. Sistemul de telemedicină al apărării este un concept nou iar exerciţiul Vigurous Warrior a fost un bun prilej pentru a se verifica ceea ce s-a făcut până acum. 

"În cadrul acestui exerciţiu am implementat, pentru prima dată, module de telemedicină. Este un concept nou şi pentru care ne străduim să elaborăm conceptul, să cumpărăm tot ceea ce trebuie pentru a putea pregăti oamenii ca să-l implementăm. În cadrul acestui exerciţiu am considerat că e oportun să testăm ceea ce avem până acum. Şi am reuşit, cu ajutorul STS-ului să realizăm această transmisie. Pentru mine este o bucurie extraordinară. În timp real, de la faţa locului s-a transmis către Camera de Gardă a Spitalului Militar datele în timp real şi s-au putut organiza echipele astfel încât pe măsură ce venea câte un pacient el deja era preluat în cunoştinţă de cauză.

A fost o reuşită dar o să vedem şi impresiile celor care au fost observatori externi", a explicat Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central.

Cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice

 

Vigorous Warrior 19 - VW19, cel mai mare exerciţiu cu focus medical din istoria Alianţei Nord-Atlantice, s-a desfăşurat în perioada 1-15 aprilie în mai multe unităţi ale Armatei României, pe cele trei componente - terestră (activităţi au loc, în majoritate, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) şi navală (în zona Constanţa şi la Marea Neagră). De asemenea, în Bucureşti au fost organizate mai multe secvenţe ale exerciţiului.

Potrivit MApN, exerciţiile Vigorous Warrior sunt singurele exerciţii medicale ale NATO, organizate o dată la doi ani de CO MILMED COE şi o naţiune gazdă voluntară.

 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Florentina Ioniţă-Radu, comandantul Spitalului Militar Central: 

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi