Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sistemele antiaeriene Buk-M3 intră sub comanda trupelor ruse din Siberia
21 dec 2020 / 15:03
Ultimele sisteme de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune Buk-M3 au intrat în alertă de luptă pentru prima dată în regiunea Altai din Siberia de Vest pentru a oferi apărare aeriană pe teritoriul districtului militar central al Rusiei, a informat biroul de presă al districtului.

„După activarea sistemelor de rachete antiaeriene, formațiunea din regiunea Altai și-a sporit capacitățile de luptă de cinci ori, fără a-și extinde personalul. Echipele au efectuat trageri în poligonul Kapustin Yar din regiunea Astrakhan și au fost redistribuite la baza permanentă unde au fost efectuate toate lucrările de întreținere necesare", a anunțat TASS care citează un comunicat de presă al Districtului Central.

Sistemul de rachete sol-aer Buk-M3 este conceput pentru a intercepta toate tipurile de rachete de croazieră și ținte aerodinamice. Lansatorul Buk-M3 transportă 12 rachete în timp ce unitatea de foc autopropulsată este înarmată cu șase rachete. În comparație cu versiunile lor anterioare, noile sisteme de rachete antiaeriene au șasiu întârit pentru a avea o capacitate crescută de transport, un sistem imbunătățit de control al focului și un blindaj mai bun pentru protecția echipajului.

Citește și: Doborârea zborului MH17: Anchetatorii dezvăluie numele a patru suspecţi

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Turcia „condamnă cu fermitate” puciul eșuat din Armenia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro