Sistemele radar ucrainene au ajutat Israelul să distrugă antiaeriana rusească Pantsir-S
Sistemele ucrainene de război electronic Kolchuga-M ar fi ajutat Israelul să distrugă, pe 21 ianuarie, mai multe sisteme de apărare aeriană "Pantsir-S1"ale forțelor armate siriene și iraniene, potrivit DefenseWorld.net.
Sistemul radar Kolchuga face posibilă detectarea țintelor aflate la sol și în aer. Radarul poate urmări mișcarea ţintelor aflate la sol pe o distanţă de 600 km, iar țintele aeriene pot fi urmărite până la altitudini de 10 km şi pe o rază de până la 800 km, ceea ce face ca Kolchuga să reprezinte un sistem eficient de avertizare timpurie.
Amintim că, IDF – Israel Defense Forces – a distrus pe 21 ianuarie mai nulte ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir-S.
De asemenea, imaginile prezentate de armata israeliană au arătat faptul că mai multe sisteme de apărare antirachetă de producție rusească de tip Pantsir-S1 (denumire NATO SA-22), au fost distruse în urma acestor atacuri.
Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 tuburi pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.
Sistemul Kolchuga i-a ajutat pe israelieni să identifice locația tuturor sistemelor de apărare aeriană din Siria, printre care un sistem de rachete Tor, un sistem antiaerian Pantsir-S, un sistem de apărare antiaeriană S-75 Divina și un radar JY-28, a raportat Uawire.
Israelul a achiziționat la sfârșitul anului 2018 un sistem de senzori pasivi Kolchuga-M, produs în Ucraina.
Succesul atacurilor lui Israel asupra infrastructurii iraniene din Siria a fost în multe privințe datorat utilizării unui senzor pasiv Kolchuga, raportează Avia-pro, citând experți chinezi.
Experții chinezi au atras atenția asupra preciziei uimitoare cu care aviaţia israeliană a lovit sistemele ruseşti și au constatat că, înainte de dobândirea sistemului Kolchuga, Israel a fost extrem de precaut în a decide dacă să atace sau nu sistemele Pantsir-S detaşate de Iran în Siria.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News