Sistemul de apărare anti-rachetă Patriot. Raytheon a efectuat primele teste ale noului radar LTAMDS
Raytheon, compania americană din industria aerospațială și a apărării, a anunțat, în urmă cu câteva zile, ca prima etapă de testare a Lower Tier Air and Missile Defense Sensor (LTAMDS), noul radar al sistemului Patriot, a fost încheiată cu succes, potrivit Defense World.
LTAMDS este noul radar al Armatei SUA pentru sistemul integrat de apărare a spaţiului aerian împotriva rachetelor. În octombrie anul trecut, armata americană a ales compania Raytheon pentru a construi LTAMDS, anunţul fiind făcut la momentul respective chiar de compania însărcinată cu realizarea acestui proiect.
La mai puțin de 120 de zile de când armata americană a ales Raytheon pentru a produce noul radar, a fost construită prima unitate LTAMDS. Armata SUA are nevoie de un radar de ultima generație pentru a putea răspunde eficient noilor tipuri de amenitari, cum ar fi armele hipersonice.
Radarul LTAMDS a fost proiectat ca o soluție pentru cerinţele armatei americane, care presupun înlocuirea radarului folosit în prezent de unitățile de rachete Patriot. Armata Statelor Unite își propune să implementeze noul radar în cadrul primei baterii Patriot până la sfârșitul anului 2022.
Amintim că Armata SUA a acordat companiei Raytheon un contract în valoare de 384 milioane $ pentru a construi primele șase radare de ultima generaţie care pot detecta drone, rachete manevrabile de croazieră, și rachete hipersonice.
Radarul LTAMDS, cu aprobarea guvernului SUA, ar putea deveni disponibil la vânzare şi pentru export.
Testarea a constat în calibrarea tabloului de antene primare LTAMDS într-un interval de testare controlat de climatizare în interior și evaluarea performanței sale în raport cu țintele simulate. Odată cu testarea completă, tabloul este montat pe o incintă prelucrată cu precizie pentru integrare și evaluare ulterioară. Acesta va începe apoi testarea într-un interval în aer liber, în raport cu țările din lumea reală.
LTAMDS constă dintr-un sistem de antene primare pe partea din față a radarului și din două tablouri secundare pe partea din spate. Antenele radar lucrează împreună pentru a permite operatorilor să detecteze și să angajeze simultan mai multe amenințări din orice direcție, asigurându-se că nu există locuri orbe pe câmpul de luptă.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News