Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii români din spatele succesului Gepard. Un rol decisiv în menținerea sistemelor „puternice și rapide” (Foto)
21 aug, 11:56
Specialiștii în mentenanță sunt cei care asigură succesul sistemelor antiaeriene Gepard ale Armatei României. Iar acest lucru a fost, dacă mai era cazul, din nou dovedit în timpul dislocării din Polonia.
Mentenanța sistemelor Gepard în cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a din Polonia. Foto: Mădălina Boboc, Florin Lungu via Revista Forțelor Terestre

Potrivit unui text publicat de Revista Forțelor Terestre și semnat de Lt, Mădălina Boboc, „plutonul mentenanță din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a din Polonia, are un rol decisiv în susținerea Bateriei Gepard prin asigurarea suportului tehnic necesar desfășurării procesului de instrucție în condiții optime.

Zi de zi, specialiștii în mentenanță se preocupă de efectuarea verificărilor preventive, execută reparații și intervenții pentru ca sistemele antiaeriene Gepard, precum și celelalte echipamente întrebuințate de forțele luptătoare să funcționeze la parametri normali. Cheia succesului constă în perseverență, implicare, inițiativă, cooperare și o muncă asiduă.

În cele aproximativ patru luni de misiune, artileriștii antiaerieni vrânceni au demonstrat că sunt o adevărată echipă iar eforturile militarilor din plutonul mentenanță nu au trecut neobservate. Atenția și devotamentul acestora, corelate cu buna colaborare pe care au avut-o cu militarii bateriei Gepard, s-au reflectat în rezultatele obținute pe terenul de instrucție. Prin intermediul profesionalismului și al perseverenței acestor specialiști, complexele antiaeriene Gepard caracterizate prin deviza –„Puternici, rapizi” și-au putut îndeplini obiectivele de instruire la standardele de performanță solicitate.

Pentru contribuția acestora, întregul colectiv al detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a îi felicită și îi apreciază”.

G Ad:

Foto: Mădălina Boboc, Florin Lungu via Revista Forțelor Terestre

2. Mentenanța... (gepard-mentenanta-2_56126600.jpg)

 

3. Mentenanța... (gepard-mentenanta-3_64935100.jpg)

 

4. Mentenanța... (gepard-mentenanta-4_82465000.jpg)

 

5. Mentenanța... (gepard-mentenanta-5_93499000.jpg)

 

6. Mentenanța... (gepard-mentenanta-6_46014500.jpg)

 

7. Mentenanța... (gepard-mentenanta-7_59480000.jpg)

 

8. Mentenanța... (gepard-mentenanta-8_07941200.jpg)

 

9. Mentenanța... (gepard-mentenanta-9_17946200.jpg)

 

10. Mentenanța... (gepard-mentenanta-10_31649700.jpg)

 

Misiunea detașamentului în Polonia

 

Amintim că militarii care asigură cea de-a IX-a rotație națională a detașamentului de Apărare Antiaeriană participant la Grupul de Luptă NATO din Polonia au început pe data de 12 aprilie misiunea, plecând spre baza militară din Bemowo Piskie, pentru a participa la misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței.

Potrivit Statului Major al Apărării, contingentul românesc este format din aproximativ 100 militari aparținând Batalionului 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din subordinea Brigăzii 282 Blindate „Unirea Principatelor” din Focșani, participă pentru prima dată la acest tip de misiune, fiind și cea de-a doua rotație din Polonia care va avea în înzestrare sistemul antiaerian Gepard.

MApN precizează că pe timpul misiunii artileriștii vrânceni participă la exerciții și activități de instruire alături de militari americani, polonezi, britanici și croați, în cadrul cărora sunt testate și validate tehnicile, tacticile și procedurile exersate pe terenul de instrucție, cu scopul îmbunătățirii coeziunii și creșterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

Începând din octombrie 2021, Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, va începe misiunea în Polonia.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Statele Unite se bazează pe sprijinul statelor aliate pentru consolidarea posturii sale militare în faţa Chinei şi Rusiei
Secretarul general al NATO: Ucraina este un partener ''foarte important''. Alianţa va oferi ţării sprijin politic şi practic
Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina, considerată de Rusia 'o linie roşie' care nu trebuie încălcată
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Turcia şi Ucraina vor lucra împreună pentru modernizarea mai multor elicoptere Mi-8
În urma modernizării complexul rusesc Pantsir-S1M va deveni baza sistemului de luptă împotriva dronelor
Blinken: Orice agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei va conduce la un răspuns serios
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro