Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Statele membre ale OTSC vor executa exercițiul comun “Frăție indestructibilă-2020”, pe teritoriul Republicii Belarus
09 oct, 14:05
Pe 09.10.2020, Ministerul Apărării din Republica Belarus a anunțat că, în perioada 12-16 octombrie, în poligonul Losvido din Regiunea Vitebsk, se va desfășura exercițiul comun al Forțelor Colective de Menținere a Păcii (KMS) din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) cu numele de cod Frăție indestructibilă-2020.

“În prima etapă a exercițiului vor fi desfășurate activități de pregătire a unei operații de menținere a păcii a KMS”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Pe timpul celei de-a doua etape, contingentele participante la exercițiu vor desfășura activități practice în cadrul operației de menținere a păcii.

La exercițiu vor participa contingente de menținere a păcii din statele membre ale OTSC, grupe operative ale Statului Major Întrunit și Secretariatului OTSC, forțe de poliție (miliție) și subunități ale Ministerelor pentru Situații de Urgență.

“Numărul total al participanților la exercițiul Frăție indestructibilă-2020 va fi de peste 700 de militari și peste 100 de unități de tehnică militară și specială, inclusive elicoptere și drone. De asemenea, este planificată participarea la exercițiu și a unor reprezentanți ai Comitetului Internațional al Crucii Roșii, în calitate de observator”, au precizat reprezentanții Ministerului belarus al Apărării.

Exercițiul Frăție indestructibilă se desfășoară anual, începând din anul 2012, pe teritoriul unuia dintre statele membre.

2. -imagine fara descriere- (fratie_indestructibila_37940100.jpeg)

Din OTSC fac parte șase state, respectiv Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Comentariul autorului: În anul 2019, Exercițiul Frăție indestructibilă a fost executat, în perioada 21-29 octombrie, în poligonul Harb-Maidon din Tadjikistan, cu participarea a peste 3.500 de militari din statele membre. Militarii din Armenia și Republica Belarus au participat doar la etapa a doua a exercițiului.

Probabil, numărul mai redus de participanți la exercițiu în acest an a fost determinat de situațiile de instabilitate din mai multe state ale OTSC. Astfel, în Belarus și Kârgâzstan se desfășoară demonstrații de amploare, în timp ce Armenia este implicată în conflictul din Nagorno Karabah.

De altfel, secretarul de presă al OTSC, Vladimir Zainetdinov, a anunțat recent că, din cauza conflictului din Nagorno Karabah, militarii armeni nu vor participa în acest an la exercițiul Frăție indestructibilă, care se va desfășura în Republica Belarus. De asemenea, potrivit declarațiilor acestuia, alte două exerciții ale OTSC, Cooperarea-2020 și Căutarea-2020, planificate pentru sfârșitul lunii octombrie pe teritoriul Armeniei, au fost anulate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro