Analistul Dan Dungaciu a vorbit de discursul la nivel politic despre o eventuală ieșire a României din UE sau NATO.
Analistul Dan Dungaciu a vorbit de discursul la nivel politic despre o eventuală ieșire a României din UE sau NATO.
Serviciul de știri turcești HDN tocmai a anunțat că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va participa la un summit de două zile la Sarajevo, Bosnia, între 8 și 9 iulie.
SUA este prost pregătită să contracareze războiul politic din ce în ce mai cu tupeu desfășurat de Rusia cu scopul subminării democrației, avertizează strategi independenți și ai Pentagonului, într-un nou raport citat de Politico, transmite paginaderusia.
Partenerul Defense Romania, think thank-ul italian ASRIE publică o analiza excepțională despre situația actuală din Libia. Interesele petroliere si de gaz ale Italiei sunt foarte importante, de unde și atenția deosebită pe care laboratoarele de cercetare italiene o dau conflictului armat libian.
În perioada 20-21 iunie 2019, Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jimping, a efectuat o vizită de stat în Coreea de Nord, prezidată de Kim al III-lea (Jong Un). Aceasta a premers întâlnirii Președintelui chinez cu liderii celor două zeci de state cele mai industrializate ale lumii (G20) care are loc în aceste zile în Japonia; dar și întrevederii de la sfârșitul lunii iunie, a Președintelui SUA, Donald Trump, cu Președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in.
Partenerul Defense Romania, Cyril Widdershoven (VEROCY) ne transmite o corespondență direct de la locul ultimelor frământări petroliere. Un război al tancurilor petroliere, asa cum Cyril Widdershoven (VEROCY) îl defineste, are loc în aceste zile. Atacurile asupra două vase de transport, folosirea unor mine care par a fi folosite de către marina iraniană, intervenția marinei americane care se află permanent în zona, iată elemente ale unei analize care poate speria. Partenerul nostru prezintă un tablou detaliat al evenimetelor din golful Oman și implicațiile sale directe asupra relațiilor din interiorul OPEC. Brusca creștere a prețului petrolului, întâmplată după atacul asupra celor două petroliere reprezintă, în opinia autorului, nu numai un semnal al nervozității regionale, dar poate fi începutul unei spirale de tensiune și violență care pot pune în pericol interese fundamentale ale SUA și aliaților săi. Poate nu întâmplător unul dintre tancurile petroliere atacate este din Japonia. O lectură obligatorie în Defense Romania.
Declarațiile de ieri ale președintelui SUA, Donald Trump ar trebui să dea de gândit tuturor celor care au o dramă de minte și sunt aflați pe ambele maluri ale Atlanticului. După vizita americană de la Londra, unde Trump şi-a reconstruit conform planului său de la începutul mandatului său, relația cu regatul care risca prăbușirea, acum a venit timpul Germaniei să primească dușul rece.
De îndată ce Președintele Donald Trump a scăpat de acuzația de a fi conspirat cu Moscova pentru influențarea rezultatului alegerilor americane, Germania a pus piciorul pe accelerație în relația cu Rusia.
Pe nepusă masă Consiliul Europei a restabilit drepturile Rusiei în cadrul acestei organizații paneuropene.
Autorul conţinutul video, difuzat pe YouTube zilele trecute, în care România ar anexa partea ucraineană a Bucovinei, imediat după ce Rusia ar ataca Ucraina, a răspuns, în exclusivitate pentru Defense România, la mai multe întrebări care ar putea să clarifice situaţia alarmantă pe care au creat-o oficialii de la Kiev în mass-media lor naţională.
Totul a început acum câteva luni, când succesoarea desemnată a cancelarului Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer (cunoscută mai bine prin cele trei litere AKK) a început lungul drum spre puterea supremă în Germania.
Alegerile pentru Palrlamentul European vor reprezenta, spun analiștii, cea mai grea înfrângere pentru un prim ministru britanic în toată istoria parlamentarismului britanic. Și cu toate acestea, Theresa May nu vrea sub nici o formă să plece. Se încăpățânează să creadă că ea are dreptate.
Pentru prima dată în istoria cunoscută a răspunsurilor kinetice, un atac cibernetic a fost reprimat printr-un bombardament fizic. Atacului din virtual i s-a răspuns în real. Situația a fost anunțată de către armata israeliană pe Twitter.
Povestea unui ”erou al războiului antisovietic”, apărută recent în presa românească, nu-i doar o gafă, ci putem spune că e un adevărat cadou oferit Rusiei.
Un bărbat semănând izbitor cu Abu Bakr al Baghdadi, leaderul ISIS, a reapărut într-un clip video de 18 minute.
Deși jocul geo-politic al Uniunii Europene este departe de a asigura stabilitate și prosperitate tuturor țărilor din continentul european, cele din Vestul Balcanilor fiind cele mai vitregite de către dictatul franco-german, iată că la Berlin, Merkel și Macron au chemat la ordine leaderii balcanici.
În zilele de 23-25 aprilie 2019 a avut loc cea de a opta Conferință de la Moscova privind securitatea internațională. Aceasta este una dintre cele mai importante reuniuni internaționale anuale de acest fel, similară ca amploare și agendă Conferinței asupra securității de la München.
Partenerul nostru din Olanda, Cyril Widdershoven (Verocy) ne transmite o analiză despre ultimile tensiuni dintre SUA și Iran. Astfel, Cyril Widdershoven arăta cu argumente pertinente modul de acțiune al ambelor puteri aflate de decenii în conflict deschis. Un text îndrăzneț si deosebit de edificator.
Partenerul DefenseRomania James M. Doresy ne trimite o analiză despre eforturile primului ministru pakistanez de a rezolva ecuația complexă a relațiilor dintre Pakistan, Iran și China. Balochistan, o provincie pakistaneză de graniță cu o istorie complicată și care cunoaște violențe sectare de secole, reprezintă unul din punctele de divergență cu marile puteri zonale China și Iran.
Apropierea cu viteză a alegerilor europarlamentare din mai 2019 concentrează, în esență, opțiuni diferite cu privire la marile imigrații de care națiunile europene se tem. Începând cu Italia, parcurgând teritoriile binomului Franco-German, intersectând interesele economice ale binomului hegemonic Germania-Rusia regăsim peste tot, marile întrebări cu privire la destinul european al statelor de pe vechiul continent. De aceea la aproape trei ani de la intrarea în vigoare, eficacitatea tratatului Turcia-UE și beneficiile sale reale pentru europeni sunt încă mult dezbătute.
His Excellency Pakistan's ambassador to Bucharest, Safdar Hayat, gave an interview to DefenseRomania. The diplomat talked about the relations between Romania and Pakistan, but also about important projects in which the two states cooperate.
Se spune că omul definește epoca în care trăiește. Contrar acestei accepțiuni, epoca lui Donald Trump la Casa Albă, începută acum mai bine de doi ani a fost dominată de minciunile inventate de către statul paralel american.
Ieri seară nu era decât o posibilitate, în această seară a devenit o certitudine. Bibi Netanyahu a câștigat al cincilea mandat de prim ministru al statului Israel.
Scutul antirachetă de la Deveselu este un motiv de controversă internațională, iar românii sunt bombardați de Rusia cu informații fabricate cu scopul de a disemina frică.
Importantul ziar american “The Hill” publică o analiză incredibilă a unei declarații făcute de curând, de către fostul Vice Președinte al SUA Joe Biden. Biden, pentru a dovedi cât de dur este el împotriva corupției, povestește cum l-a șantajat la propriu pe președintele Ucrainei, Poroshenko, pentru a obține concedierea procurorului general ucrainean din acea perioadă, Viktor Shokin.
Că vrem sau nu vrem, că ne place sau nu place, că o spunem sau nu o spunem, că o recunoaștem sau nu o recunoaștem, problema moldavă este o rană deschisă în conștiința națională românească.
Sub atentă privire și în prezența Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, liderii Greciei, Israelului și Ciprului vor semna astăzi, 20 Martie, un acord pentru construirea unei noi conducte de gaze.
Dorința italiană de a se alătura inițiativei chineze a noului drum al mătăsii (Belt and Road Initiative - BRI), pare să se împlinească.
După șocul atentatului din Christchurch, cel mai mare oraș din sudul Noii Zeelande, lumea musulmană a privit cum un autointitulat soldat al fundamentalismului religios, creștin de data aceasta, poate să facă aceleași ravagii ca orice fundamentalist, reprezentând oricare religie. Partenerul DefenseRomania, Dr. James M. Dorsey ne trimite o analiză a modului în care marii actori statali musulmani au înțeles să se imerseze în tragedia din Christchurch. Turcia a creat de altfel valuri media, în urma declarațiilor președintelui său, care a reamintit de marile momente militare otomane din epocile trecute. Constantinopol sau Gallipoli, nume simbol ale măreției otomane, folosite în contextual dramei din Noua Zeelanda, exprimă din nou, în opinia lui James M. Doresey, semne ale unei gramatici deosebite care exprimă importanța Turciei în spațiul musulman și nu numai. Un articol care ne propune teme reale de reflecție.