Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
06 dec 2019 / 20:08
Americanii sunt pe cale să facă un pas major tehnologic și să dezvolte muniție capabilă să lovească ținita cu precizie chiar dacă tragerea se efectuează sub apă.

O asemenea inovație ar permite Forțelor Speciale din Statele Unite să utilizeze armamentul chiar și când acesta este scufundat. Ar fi un pas uriaș în condițiile în care gloanțele tradiționale sunt ineficiente sub apă. Dacă în aer gloanțele tradiționale lovesc ținta cu viteză foarte mare, în condiții de mediu subacvatic, acestea încetinesc iar în câțiva metri se opresc.

Dar potrivit celor de la Defense One și Popular Mechanics, compania DSG Technologies dezvoltă un nou tip de glonț subacvatic care, cu ajutorul bulelor de gaz reușește să accelereze sub apă. O tehnologie identică este utilizată și de torpila Shkval VA-111 a Rusiei care reușește sub apă să parcurgă distanțe de cinci ori mai mari decât topilele convenționale.

Noile gloanțe vor putea fi folosite  de personalul Forțelor Speciale din SUA și vor avea aceeași eficiență fie că glonțul este tras de sub apă către o țintă subacvatică, fie acesta este tras din apă către o țintă aflată la suprafață. Sursa citată amintește că, spre deosebire de arma de asalt APS a Rusiei care este eficientă sub apă dar nu și la suprafață, noile glonațe americane vor avea aceeași eficiență în ambele medii.

VIDEO - Tragere sub apă cu glonț clasic care se oprește la puțin timp de la lansare: 

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului