Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Surse din serviciile americane: Rusia a testat din nou cu succes racheta hipersonică Zircon
21 dec 2018 / 22:23
Rusia a testat cu succes o nouă rachetă balistică hipersonică în fața căreia, la ora actuală, SUA nu dețin un sistem viabil de apărare, transmite CNBC, care citează surse apropiate serviciilor americane de informații.

Menţionând un raport al serviciilor secrete americane, două surse afirmă pentru CNBC că Rusia a testat din nou cu succes racheta hipersonică 3M22 Tsirkon, cunoscuta si ca 3M22 Zircon (Cod NATO : SS-N-33 ). Efectuat pe 10 decembrie, acest test ar fi al cincilea din 2015 încoace al acestei rachete ce ar urma să fie instalată pe noua generaţie de submarine nucleare, clasa Husky.

Testul ar fi fost efectuat cu succes pe 10 decembrie, racheta atingând o viteză maximă de Mach 8.

,,Ceea ce observăm în particular la această armă este că rușii au proiectat-o pentru a avea o capacitate cu dublă utilizare – poate fi folosită împotriva unei ținte aflate la sol, precum și pentru o doborî o țintă navală", a declarat una dintre surse pentru CNBC.

Sursele citate au mai menționat că, potrivit informațiilor din raportul la care au avut acces, intrarea pe linia de producție a rachetei Tsirkon/ Zircon este planificată pentru 2021 şi să intre în dotarea armatei ruse în 2022.

(w300)

La scurt timp, după apariţia acestor informaţii la postul american de televiziune CNBC, agenţia rusă de ştiri TASS a transmis, citând o sursă din industria de apărare că până acum s-ar fi făcut 10 teste ale rachetei Tsirkon.

,,În ansamblu, mai mult de zece teste au fost efectuate împotriva țintelor pe mare la o distanță de câteva sute de kilometri", a declarant, potrivit TASS, o sursă anonimă.

Agenţia rusă de ştiri a ţinut să precizeze că informaţiile nu o fost confirmate până în prezent de nicio sursă oficială.

Racheta este dezvoltată de „NPO Maşinostroienia“, biroul de proiectare a rachetelor din Reutovo, care a realizat mai multe arme balistice din arsenalul armatei ruse. Zircon utilizează tehnologia Scramjet care combină combustibilul cu aerul pentru a fi proiectată cu o viteză supersonică. Ceea ce înseamnă că racheta poate traversa 244 de kilometri în 2,5 minute si are o raza de aproximativ 400 de kilometri.

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii