Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Tensiuni în Siria: Pentagonul se opune desfăşurării de sisteme Patriot în Turcia
29 feb, 14:09
Pentagonul poartă discuţii contradictorii cu Departamentul de Stat cu privire la posibilitatea de a satisface solicitarea Ankarei pentru o desfășurare temporară a sistemelor de rachete antiaeriene Patriot pe teritoriul Turciei, la granița cu Siria, precizează publicaţia Politico.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat este în contradicție cu Pentagonul, cu privire la solicitarea înaintată de Ankara către Statele Unite, privind desfăşurarea unor sisteme Patriot pe teritoriul Turciei pentru descurajarea forțelor armate siriene, susținute de aviația militară a Rusiei, au declarat pentru publicaţia Politico, sub protecţia anonimatului, mai multe persoane familiarizate cu această problemă.

James Jeffrey, emisarul american pentru Siria, a presat Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii să trimită sisteme de apărare antiaeriană Patriot în Turcia, scopul fiind ajutarea armatei turce de a respinge atacurile armatei lui Bashar al-Assad în provincia siriană Idlib. Însă oficialii Pentagonului sunt îngrijorați de consecinţele pe care l-ar putea atrage o astfel de decizie pe care o consideră imprudentă.

Guvernul turc a solicitat săptămâna trecută ca SUA să implementeze sisteme de apărare aeriană Patriot pe granița de sud a Turciei.

Bloomberg a anunțat săptămâna trecută, citând un oficial de la Ankara, că Turcia a cerut Statelor Unite să implementeze două sisteme de apărare Patriot, împotriva rachetelor, „pentru a bloca orice atac viitor" ale forțelor regimului sirian susținute de Rusia.

Turcia, stat membru al NATO, a solicitat SUA să implementeze două baterii Patriot la granița sudică cu Siria. James Jeffrey, care în 2008-2010 a ocupat funcția de ambasador al SUA în Turcia, solicită Pentagonului să dea curs solicitării, precizează Politico citând una dintre sursele anonime.

Însă mai mulţi oficial ai Statului Major și ai biroului secretarul Apărării Mark Esper, se opun propunerii lui Jeffrey, potrivit oficialilor Departamentului de Stat și ai DoD și a altor două persoane care sunt familiarizate cu discuția. Oficialii apărării consideră că această mișcare ar constitui o greşeală și nu ar schimba calculele Rusiei şi Siriei în privinţa operaţiunii militare pe care o desfăşoară în provincia Idlib.

„Aceasta a fost și rămâne o idee proastă", a spus una dintre sursele citate de Politico.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Corveta Sigma, sursă foto: Damen
BREAKING NEWS
Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Antrenamente cu aeronave militare pentru Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene    
Războiul din Donbas | Separatiştii ruşi au ucis un medic şi doi soldaţi ucraineni
SUA consideră ''ilegale'' revendicările teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud
Aeronave Eurofighter Typhoon ale RAF au escortat un avion de linie după un incident se securitate
China reacționează față de alegerile din Hong Kong
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro