Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Turcia susține că a destructurat o rețea a Mossadului care activa inclusiv în România
21 oct, 15:04
Turcia susține că a destructurat o rețea de spionaj a Mossadului care acționa pe teritoriul turc, dar care ar fi primit ordine și în alte state, aici apărând numele României.
Sursă foto: Israel Defense Forces @IDF official

Autoritățile de la Ankara au anunțat că pe data de 7 octombrie au arestat 15 colaboratori ai Mossadului, acțiune la care au participat, potrivit Times of Israel care citează publicația turcă Sabah, peste 200 de ofițeri de contrainformații turci care au monitorizat celula serviciului israelian timp de aproape un an.

Potrivit sursei citate, Mossadul ar fi spionat studenți, inclusiv palestinieni. Nu se oferă detalii suplimentare cu privire la natura acțiunilor de spionaj.

Informațiile au fost publicate de cotidianul turc Sabah, apropiat puterii de la Ankara.

 

G Ad:

Turcii spun că agenții Mossadului ar fi primit ordine inclusiv în România

 

Unii dintre colaboratorii Mossadului ar fi primit ordine inclusiv în România, turcii precizând numele capitalei București, dar și în Kenia în Nairobi.

Presupusa rețea pe care ar fi destructurat-o Ankara ar fi operat în cinci zone diferite din Turcia.

Plățile către presupușii agenți se făceau prin transferuri bancare, magazine de bijuterii sau criptomonede.

Times of Israel subliniază pe de altă parte apropierea dintre AKP, partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan și gruparea teroristă Hamas care controlează Fâșia Gaza.

Publicația israeliană amintește că pe măsură ce relațiile dintre Ankara și Tel Aviv s-au răcit în ultimul deceniu, Turcia a devenit tot mai deschisă în relația cu Hamas.

În august 2020 președintele Recep Tayyip Erdogan a avut o întrevedere cu Ismail Haniyeh, liderul mișcării Hamas, întâlnire la care a participat și Saleh al-Arouri, un înalt comandant al aripii paramilitare a Hamas, pentru care SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro