Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou tip de dronă proiectat pentru o echipă, un pluton sau pentru o companie
25 noi 2019 / 15:19
Elbit Systems din Israel a prezentat vehiculul aerian fără pilot multi-rotor (UAV), Magni, pe 20 noiembrie, spunând că acesta este proiectat pentru echipă, pluton și la nivelurile companiei, transmite Jane.
Drona Magni

O sursă Elbit a spus că Magni a fost deja vândut unui client israelian pe care nu l-a dezvăluit și că acum compania așteaptă vânzări suplimentare clienților internaționali.

Noul UAV cântărește doar 2,5 kg și poate transporta o sarcină utilă care cântărește 350 g. Este echipat cu camere de zi, cât și camere termice, permițând astfel unităților de pe front să își „îmbunătățească în mod semnificativ” conștientizarea situațională, a spus Elbit. Magni are o autonomie de până la 3 km, o altitudine maximă de 1.200 de metri și o autonomie de 30 de minute.

Este lansat de pe o platformă care este montată pe un vehicul și permite lansarea și recuperarea acestuia în timpul deplasării. Aeronava este controlată folosind un dispozitiv de tip tabletă care, precum UAV, este legat de sistemul de comandă și control general, astfel încât imaginile surprinse de camerele de supraveghere să poată fi partajate automat cu alte unități.

Elbit spune că Magni este mult mai potrivit pentru operațiunile militare decât alte variante achiziționate de armată în ultimii ani. Forțele de apărare din Israel (IDF), de exemplu, a cumpărat un număr mare de UAV-uri realizate de compania chineză DJI. Despre care un specialist Elbit le-a caracterizat ca fiind sisteme ieftine și de bază. 

Magni înseamnă că utilizatorii nu mai sunt dependenți de tehnologia chineză, beneficiază de comunicații sigure, criptate și sunt mai puțin vulnerabili la încercările inamicului de a bloca sau de a distruge UAV-urile, potrivit sursei. „Este robust la un standard militar și are o supraviețuire mult mai mare”, a spus el.

Vezi și: Rachete lansate spre Israel, interceptate de Iron Dome

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene