Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria lansează o nouă formă de serviciu militar dedicată, în special, tinerilor care au absolvit recent liceul
22 iul, 14:32
În urma succesului Rezervei Speciale Voluntare de Apărare Teritorială (SÖTT), pe 22 iulie 2021, a fost lansată o nouă formă de serviciu permanent în cadrul Forțelor Armate ale Ungariei - Serviciul Militar Voluntar (ÖKSZ). Scopul înființării acestui serviciu este crearea unei alternative de pregătire și salarizare pentru tinerii, care dintr-un anumit motiv, sunt obligați să amâne studiile superioare pentru un an sau doresc să încerce o carieră militară, se precizează într-un comunicat al Ministerului ungar al Apărării.

Stagiul de pregătire în cadrul ÖKSZ este format dintr-o perioadă de 2+4 luni.

În ciclul inițial de pregătire, de două luni, participanții primesc salariul minim brut pe economie, în prezent de 167.400 HUF (465 euro).

Înainte de a începe cel de-al doilea ciclu de pregătire, de patru luni, recruții pot opta pentru:

- rămânerea la unitatea de apărare teritorială, unde au făcut pregătirea inițială, urmând să fie instruiți ca infanteriști pistolari;

G Ad:

- să devină soldați profesioniști cu contract, caz în care trebuie luată în considerare o posibilă schimbare de garnizoană;

- să iasă din serviciul ÖKSZ.

În plus față de salariile menționate mai sus, participanții primesc unele beneficii printre care, decontarea cheltuielilor de transport, ajutor social în caz de nevoie și reduceri specifice soldaților la anumite cumpărături.

Pregătirea în cadrul ÖKSZ va începe pe 15 septembrie 2021, în funcție de numărul de solicitanți, în localitățile reședință de comitat și la Budapesta.

Pentru ca prima fază a instruirii să se desfășoare cât mai aproape de reședința solicitantului, Ministerul ungar al Apărării a anunțat că va primi recruții și în alte localități, iar locurile de instruire vor fi stabilite în funcție de numărul de participanți.

Deși principalele grupuri țintă ale programului sunt tinerii cu vârsta peste 18 ani, care intenționează să intre în învățământul superior, dar nu au fost încă admiși, precum și cei au părăsit instituțiile de învățământ public cu sau fără o calificare profesională, ÖKSZ este disponibil pentru toți cetățenii maghiari cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, mai informează Ministerul ungar al Apărării.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro