Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vehicule din Infanteria SUA vor fi echipate cu platforme pentru drone
29 aug, 12:29
Pentagonul a atribuit un contract de peste 2 milioane de dolari companiei Planck Aerosystems pentru echiparea unor vehicule ale Infanteriei cu sisteme de lansare și aterizare a dronelor, transmite defenceblog .

Contractul prevede atât montarea în partea de sus a vehiculelor a platformelor pentru drone cât și sistemele de zbor fără pilot. 

Acestea pot fi comandate de un utilizator aflat în vehicul. Ele pot lansa și ateriza în siguranță chiar dacă mașina se află în mers fără a fi nevoie ca șoferul să oprească. Imaginile sunt transmise live către utilizator, incluzând datele de detectare, clasificare și urmărire a țintelor. La sfârșitul zborului, drona se întoarce la vehicul indiferent de distanță și execută o aterizare cu precizie pe platformă. 

(w670)

Sistmele UAS folosesc tehnologia de navigație ghidată de viziune produsă de Planck Aero și nu depind de sistemul GPS în detectarea și urmărirea țintei. Această tehnologie a fost construită, testată și perfecționată de echipa de experți în robotică și aviație a Planck de-a lungul mai multor ani. Sistemele existente de aeronave fără pilot folosesc poziționarea globală și nu sunt capabile să funcționeze autonom de pe vehiculele aflate în mișcare.

Soluțiile autonome ale Planck Aero au fost integrate pe mai multe sisteme de aeronave diferite, fără pilot, oferind decolarea prin apăsarea unui buton și aterizarea cu precizie din spații limitate, precum și pe vehicule sau nave aflate în mișcare.

 Vezi și: Patru companii se întrec pentru un contract de drone al Armatei SUA

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene