Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vehicule din Infanteria SUA vor fi echipate cu platforme pentru drone
29 aug 2019 / 12:29
Pentagonul a atribuit un contract de peste 2 milioane de dolari companiei Planck Aerosystems pentru echiparea unor vehicule ale Infanteriei cu sisteme de lansare și aterizare a dronelor, transmite defenceblog .

Contractul prevede atât montarea în partea de sus a vehiculelor a platformelor pentru drone cât și sistemele de zbor fără pilot. 

Acestea pot fi comandate de un utilizator aflat în vehicul. Ele pot lansa și ateriza în siguranță chiar dacă mașina se află în mers fără a fi nevoie ca șoferul să oprească. Imaginile sunt transmise live către utilizator, incluzând datele de detectare, clasificare și urmărire a țintelor. La sfârșitul zborului, drona se întoarce la vehicul indiferent de distanță și execută o aterizare cu precizie pe platformă. 

(w670)

Sistmele UAS folosesc tehnologia de navigație ghidată de viziune produsă de Planck Aero și nu depind de sistemul GPS în detectarea și urmărirea țintei. Această tehnologie a fost construită, testată și perfecționată de echipa de experți în robotică și aviație a Planck de-a lungul mai multor ani. Sistemele existente de aeronave fără pilot folosesc poziționarea globală și nu sunt capabile să funcționeze autonom de pe vehiculele aflate în mișcare.

Soluțiile autonome ale Planck Aero au fost integrate pe mai multe sisteme de aeronave diferite, fără pilot, oferind decolarea prin apăsarea unui buton și aterizarea cu precizie din spații limitate, precum și pe vehicule sau nave aflate în mișcare.

 Vezi și: Patru companii se întrec pentru un contract de drone al Armatei SUA

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A