Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China a efectuat în Tibet exercitii militare cu tancuri Type 15 (Foto/Video)
23 iun 2020 / 14:04
China și-a mobilizat ultimele generații de tancuri ușoare, în cadrul unui exerciţiu militar, după ce trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi.

Cele mai nou tancuri al armatei chineze, Type 15, au putut fi observate, în urmă cu câteva zile, participând la un exercițiu militar într-o regiune montană din apropierea Văii Galwan din Himalay.

Potrivit Global Times, tancurile Type 15 au efectuat exerciții de tragere la o altitudine de 4.500 de metri în regiunea autonomă Tibet.

G Ad:

Comandamentul militar din Tibet al Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a declarat, săptămâna trecută, că exerciţiul a prezentat „mai multe tipuri de forţe de luptă, inclusiv sisteme de artilerie pe distanţe lungi, sisteme de rachete sol-aer, forţe operative speciale, trupe de aviaţie ale armatei, forţe de bruiaj electronic şi geniu şi trupe anti-chimice de război". Totodată, se precizează că exerciţiul militar a avut loc pe un platou din Munţii Nyenchen Tonglha, la o altitudine de 4.700 de metri. 

Respectiva zona muntoasă în care a avut loc exerciţiul se afla la aproximativ 1000 km sud-est de locul unde a avut loc confruntarea de săptămâna trecută, din regiunea Ladakh, nord-estul Indiei, între trupe chineze şi indiene.

Acest tip de tanc prezintă avantaje semnificative față de alte tipuri de tancuri sau vehicule blindate, spun specialiștii militari într-un raport al Global Times, citat de Defense Blog.

Tancul ușor de Type 15 are o mobilitate foarte mare, chiar şi în zone muntoase aflate la altitudini foarte mari. Acest lucru este considerat a fi un avantaj foarte mare al Type 15, în comparaţie cu alte tancuri grele, deoarece din cauza lipsei de oxigen motoarele acestora întâmpină probleme de natură tehnică.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Milițiile iraniene din Irak au „sărbătorit” alegerea noului președinte iranian lansând o rachetă către o bază unde se află soldați SUA
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro