Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

India a trimis zeci de tancuri la graniţa cu China (Video)
10 iun, 15:07
Armata indiană a desfășurat mai multe tancuri T-90MS și T-72M1, mai aproape de granița cu China, în regiunea Himalaya, în urma conflictului din zona lacului Pangong Tso.

Pe 5 mai, lupte de frontieră au început între trupele chineze şi indiene în zona lacului Pangong Tso, la 4270 metri altitudine în regiunea himalayană Ladakh. În săptămânile care au urmat acestui incident, ambele țări au mobilizat mii de trupe, vehicule blindate și aeronave de luptă în toată zona frontierei disputată, din timpul războiului din 1962.

Publicaţia Defense Blog precizează că mai multe tancuri T-90MS și T-72M, amplasate pe vagoane de tip platformă, au fost transportate într-o locație nespecificată, mai aproape de granița de facto, cunoscută sub numele de Line of Actual Control (LAC).

Citeşte şi: Bătaie între soldații chinezi și indieni la graniță. India a trimis în zonă Su-30 iar China elicoptere

India şi China au mai multe litigii teritoriale de durată, în sectoarele Ladakh (vest) şi Arunachal Pradesh (est). New Delhi şi Beijing nu se pun de acord cu privire la lungimea frontierei comune, fiecare dintre părţi având revendicări teritoriale diferite. India a anunţat oficial o lungime a frontierei comune de 3.500 de kilometri, în timp ce mass-media chineză vehiculează la rândul lor cifra de 2.000 de kilometri.

În urmă cu câteva zile, oficialii de la New Delhi, după o întâlnire la nivel de generali între India şi China, au precizat că cele două ţări încearcă să treacă paste problemele istorice și să găsească soluții pentru oprirea confruntărilor de la granița comună.

,,Cele două părţi sunt de acord cu privire la necesitatea de a soluţiona în mod paşnic situaţia în zonele frontaliere cu respectarea diferitelor acorduri bilaterale", a transmis într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe indian, adăugând că ofiţerii din cele două tabere consideră soluţionarea rapidă a situaţiei drept esenţială pentru relaţiile bilaterale între cele mai populate ţări de pe glob.

,,Cele două părţi vor continua schimburile militare şi diplomatice pentru a soluţiona situaţia şi a asigura pacea şi liniştea în zonele frontaliere", se mai menţionează în comunicatul MAE indian.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro