Un agent chinez, arestat în Belgia, a fost extrădat în Statele Unite şi inculpat pentru că ar fi încercat să fure secrete industriale de la companii aeronautice americane, transmite AFP.
Un agent chinez, arestat în Belgia, a fost extrădat în Statele Unite şi inculpat pentru că ar fi încercat să fure secrete industriale de la companii aeronautice americane, transmite AFP.
La Ministerul Apărării rus a avut loc în weekend o reuniune secretă în urma numeroaselor eşecuri ale agenţilor Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) în SUA, Marea Britanie, Olanda şi Muntenegru.
O nouă investigație realizată de către grupul de investigații online Bellingcat susține că cel de-al doilea bărbat identificat de autoritățile britanice ca fiind implicat în tentativa de asasinare cu o substanță neuro-toxică asupra lui Serghei Skripal este, de asemenea, un ofițer de informații al GRU.
Ministerul rus de externe a convocat-o luni pe ambasadoarea olandeză la Moscova, căreia i-a înmânat o notă de protest faţă de reţinerea şi arestarea unor cetăţeni ruşi, informează Reuters. Ministerul a apreciat că incidentul din Olanda a fost o provocare.
Cel mai important exercițiu de securitate cibernetică din România, CyDEx18, se va desfășura în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov, București.
Ministerul Apărării rus a declarat joi că ar exista dovezi că SUA au făcut experimente 'cel mai probabil' pe oameni în cadrul dezvoltării unor arme biologice într-un laborator pe care îl gestionează în Georgia.
Serviciile de informaţii militare olandeze au dejucat o operaţiune rusă care a vizat în aprilie Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), cu sediul la Haga, şi a expulzat patru agenţi ruşi, a anunţat joi ministrul apărării olandez Ank Bijleveld.
Unitatea de combatere a terorismului din cadrul poliției britanice a stabilit identitatea unui al treilea suspect implicat în otrăvirea agentului dublu Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia în Salisbury, scrie ziarul The Telegraph, citat de Pagina de Rusia.
PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cere demisia şefilor de la Interne, de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate), precum și de la Biroul de Migraţie şi Azil. Motivul: expulzarea cetăţenilor turci, profesori la Liceul "Orizont". Anunțul a fost făcut de parlamentarul Iurie Ţap, la finele şedinţei plenare de azi a Legislativului, potrvit noi.md.
Unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra de otrăvirea fostului spion dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în luna martie în Anglia este colonel în Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU), al cărui nume real este Anatoli Cepiga, a transmis miercuri site-ul de investigaţii Bellingcat, citat de France Presse.
Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, astăzi, la Washington D.C., la o Masă Rotundă organizată de către Heritage Foundation, cu experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști în domeniul securității internaționale.
Donald Trump transmite un avertisment clar pentru statele europene în ceea ce privește dependenţa de sursele de energie ruseşti, în discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU.
Președintele SUA, Donald Trump, a lăudat, la tribuna Adunării Generale ONU, inițiativa de pace curajoască cu Coreea de Nord.
Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a cerut vineri intervenţia serviciilor secrete pentru a opri scurgerile de informaţii guvernamentale după difuzarea unor date confidenţiale privind riscurile izbucnirii de violenţe în Cisiordania ocupată.
Statele Unite au declarat, pe 20 septembrie, că a adăugat 33 de cetăţeni ruşi, aflaţi în strâsă legătură cu serviciile de informații și agențiile de apărare, pe lista celor vizaţi de sancțiuni.
Angela Merkel şi coaliţia sa erau miercuri ţinta criticilor după compromisul la care au ajuns cu privire la şefia serviciului de informaţii interne, al cărui titular a fost demis din funcţie în ajun pentru legăturile sale cu extrema dreaptă, dar a fost promovat secretar de stat.
Specialiştii pirotehnişti ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) au investigat şi neutralizat, în cadrul unui exerciţiu tactic, obiecte suspecte de a conţine dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.
Autorităţile de la Moscova i-au convocat marţi pe ambasadorii Elveţiei şi Olandei pentru a denunţa "acuzaţiile nefondate", potrivit cărora spioni ruşi au pus la cale atacuri cibernetice împotriva unui laborator elveţian implicat în dosarul Skripal, precum şi Agenţia Mondială Antidoping.
Şeful serviciului de informaţii interne al Germaniei (Biroul pentru protecţia Constituţiei, BfV), Hans-Georg Maassen, a fost demis din funcţie, a anunţat marţi serviciul de presă al guvernului federal.
Elveția a cerut Rusiei să înceteze orice activități de spionaj pe teritoriul său, după ce în ultimele zile au apărut două cazuri suspecte de spionaj.
Doi cetățeni ruși au fost reținuți în Olanda în timp ce încercau să obțină informații despre laboratorul chimic din orașul elvețian Spitz.
Metodele utilizate de Centrul Guvernamental de Comunicații (GCHQ), o agenţie guvernamentală britanică care se ocupă cu interceptarea telecomunicaţiilor, au încălcat viaţa privată a mai multor persoane şi fără să ofere suficiente garanţii de securitate, a stabilit Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), informează cotidianul britanic The Guardian.
Sofia s-a pomenit în centrului unui mare scandal după ce s-a aflat că serviciile secrete ruse au ascultat "la greu" liderii țărilor UE, care au vizitat Bulgaria în perioada ianuarie-iulie 2018, când ţara deţinea președinția Consiliului Uniunii Europene.
Rusia este suspectă în cazul atacurilor electromagnetice care au vizat angajaţi diplomatici americani în Cuba şi China, afirmă oficiali americani citaţi de NBC News.
Şeful serviciilor de informaţii interne, Hans-Georg Maassen, confruntat cu apeluri să demisioneze pentru că a pus sub semnul întrebării veridicitatea unei înregistrări video care arată grupuri de extrema dreaptă vânând migranţi la Chemnitz, a admis că înregistrarea este reală, relatează marţi Reuters, citând două ziare germane.
Cei doi ruşi suspectaţi de Londra că i-au otrăvit cu agent neurotoxic Noviciok pe fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica acestuia Iulia s-au dat drept oameni de afaceri din Sankt Petersburg pentru a putea obţine viza britanică, informează vineri cotidianul The Daily Telegraph, citat de AFP.
Serghei V. Skripal, fostul spion rus otrăvit în Marea Britanie, cu un puternic agent neurotoxic, pare să fi lucrat în ultimii ani cu ofițeri de informații din Spania, o țară blocată într-o bătălie împărțită cu grupurile de crime organizate rusești, unele având legături puternice cu guvernul de la Moscova.
Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio evidenţă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, cancelarul federal german.
Agenții Mossad care au preluat documentele cu secretele nucleare ale Iranului dintr-un depozit din Teheran în ianuarie, au știut că vor lua un număr mare de dosare, dar nu și-au dat seama că va fi vorba şi de o cantitate mare de CD-uri, a declarat jurnalistul Ronen Bergman, miercuri, de la cotidian național Yediot Aharonot, potrivit The Jerusalem Post.
O comisie parlamentară a lansat o investigație împotriva ministrului afacerilor interne și a celorlalți membri ai Partidului Libertății de extremă dreapta (FPÖ). Sunt suspectați că s-ar fi amestecat în activitatea serviciilor de informații din Austria și că ar avea puternice relații cu partidul lui Vladimir Putin.