Comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din Federația Rusă, general colonel Serghei Karakaev, a confirmat retragerea rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) Topol din serviciul de luptă al Forțelor Armate ruse.
Comandantul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) din Federația Rusă, general colonel Serghei Karakaev, a confirmat retragerea rachetelor balistice intercontinentale (ICBM) Topol din serviciul de luptă al Forțelor Armate ruse.
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat joi 'o ţară importantă' că vrea să influenţeze 'procesul electoral în Serbia', el răspunzând astfel la o întrebare cu privire la reacţia Germaniei după alegerile de duminică, câştigate de partidul său, dar marcate de fraude, potrivit unor observatori internaţionali, transmite Agerpres, care citează AFP.
Soldații ucraineni aflați în tranșee se confruntă cu o altă amenințare. Potrivit CNN, armata rusă folosește gaz CS iritant lacrimogen, a cărui utilizare este interzisă în război.
Un tribunal rus a emis un verdict prin care a obligat compania americană de internet Google să plătească o amendă de 4,6 miliarde de ruble, aproximativ 46 de milioane de euro. Motivul acestei pedepse a fost că Google, conform autorităților ruse, nu a eliminat anumite informații care erau considerate false și legate de războiul din Ucraina. Nu este prima dată când gigantul american este amendat în Rusia.
Potrivit Reuters, atacatorul a fost lichidat, a anunțat Poliția din Praga. De asemenea, sunt raportați morți și zeci de răniți la locul atacului.
China și SUA restabilesc contactele militare la nivel înalt, una dintre măsurile convenite la ultima întâlnire Biden-Xi.
De luni de zile, Moscova încearcă să ne convingă că toate sancțiunile nu au efect și se laudă cu creșterile record de producție.
Românii ar trebui să intuiască cel mai bine tactica rușilor. Nu uităm că în perioada comunistă eram, spre exemplu, campioni la producția la hectar, deși recoltele erau modeste.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus miercuri o încetare a focului în războiul din Fâșia Gaza înainte de „eliminarea” Hamas, care caută totuși să pună capăt conflictului pentru a elibera ostaticii.
De la începerea invaziei ruse din Ucraina, Statele Unite au ajuns la cea de-a treia rotație de 9 luni în România. După legendara Divizie 101 Aeropurtată și Divizia a 10-a de munte, a venit rândul la fel de cunoscutei Divizii 82 Aeropurtată, unitate care a luptat în Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și în Irak, atât în operațiunea Furtună în Deșert din 1990, cât și în războiul din Irak de după 2003.
Curățenie la televiziunea publică din Polonia. Conducerea televiziunii publice, radioului și agenției de știri din Polonia PAP a fost înlocuită.
India a îndemnat țările din Grupul celor Șapte (G7) să amâne o interdicție a diamantelor rusești, deoarece regulile de urmărire a originii pietrelor prețioase rămân neclare, au declarat două surse care sunt la curent cu această problemă, potrivit Reuters.
Președintele israelian Yitzhak Herzog a declarat marți că țara sa este gata să declare un al doilea încetare a focului în Fâșia Gaza în schimbul eliberării ostaticilor deținuți acolo de gruparea teroristă Hamas. Potrivit Reuters, el a mai promis că, după declararea unui încetare a focului, Israelul va permite extinderea proviziilor de ajutor umanitar în enclava palestiniană.
Un nou stat din Europa a devenit de azi, în mod oficial, țară gazdă a unei baze militare permanente a SUA.
Ministrul apărării al rebelilor Houthi (care se prezintă ca parte a guvernului yemenit) a spus că „forțele armate yemenite vor transforma Marea Roșie într-un cimitir pentru coaliția condusă de SUA”, dacă alianța va decide să ia orice măsură împotriva Yemenului.
Rachetele Kinjal au fost ani la rândul mândria complexului militaro-industrial rusesc.
Țările Uniunii Europene au aprobat luni un al doisprezecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza războiului său împotriva Ucrainei.
Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 18.12.2023, citând surse din cadrul departamentului militar, că Ministerul rus al Apărării a adoptat decizia de a crește mobilitatea trupelor pe toate direcțiile strategice. În acest scop, a început formarea mai multor regimente noi în compunerea Aviației Militare de Transport.
Racheta lansată de Coreea de Nord luni dimineață ar fi putut avea o rază de acțiune de peste 15.000 km. km, ceea ce înseamnă că ar putea lovi oriunde în Statele Unite, a declarat adjunctul ministrului japonez al apărării Shingo Miyake, făcând referire la constatările preliminare ale ministerului.
Primii militari germani vor ajunge în 2024. Misiunea se va încheia în 2027, iar prezența brigăzii germane în Lituania are scopul de a consolida securitatea în regiune.
Bulgaria, care speră să fie în sfârşit admisă în spaţiul Schengen după ani de aşteptare, a fost de acord cu o cerere a Ungariei de a elimina o taxă excepţională pe gazul rusesc transportat pe teritoriul său către Ungaria şi Serbia, relatează Agerpres, care citează AFP.
Marea Neagră. Un punct strategic nu doar pentru România, din perspectivă economică și energetică, dar și pentru întreaga regiune, martora unui război fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, conflict declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.
Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunţat astăzi, pe 18 decembrie, victoria coaliţiei „Aleksandar Vucic - Serbia nu trebuie să se oprească”, condusă de Partidul Progresist Sârb (SNS), la alegerile parlamentare anticipate din ţară. „Cu 127 de mandate, vom avea o majoritate absolută în parlament”, a declarat optimist Vucic citat de AFP.
Astăzi, 17 decembrie, canalul TV „Russia 24” a distribuit fragmente dintr-un interviu televizat cu președintele rus Vladimir Putin. Previzibil, liderul de la Kremlin a urmărit în discursu său identificarea și exploatarea elementelor care pot reprezenta fisuri în relația dintre Europa și SUA, iar pentru aceasta s-a centrat pe declarația recentă a președintelui american Joe Biden, potrivit căreia, dacă Ucraina este învinsă, Rusia ar putea ataca țări NATO.
''Piesele de lego ale NATO'' devin tot mai mici dar, poate cel mai important lucru este că aceste piese mici devin tot mai multe. Procesul are loc peste tot în lume unde există un stat NATO, inclusiv aici în România, sub ochii noștri, iar recenta suită de exerciții multinaționale din țara noastră se înscrie în acest trend.
Guyana și Venezuela au convenit aseară să evite utilizarea forței și să nu escaladeze tensiunile în disputa asupra regiunii bogate în petrol Essequibo, după o întâlnire între șefii lor de stat la St. Vincent și Grenadinele, scrie Reuters.
Ca parte a Legii Bugetului Apărării cunoscută sub numele de NDAA, Congresul SUA a aprobat o măsură care interzice chiar și viitorilor președinți să părăsească NATO în mod unilateral, adică fără acordul Congresului.
„Cine a tras în noi, după 22?” e una din marile întrebări care nu-și găsesc răspunsul în Revoluția română din Decembrie 1989, în ciuda unui rechizitoriu extrem de vast făcut public de Parchetul Militar. Problema securiștilor, care s-au activat după arestarea lui Nicolae Ceaușescu, cu scopul readucerii acestuia la putere, așa numita Rețea S, rămâne deschisă.
Ucraina a primit un al doilea sistem de apărare antiaeriană Patriot din rezervele Bundeswehrului, conform listei oficiale de armament pe care Germania îl furnizează Ucrainei, actualizată joi, 14 decembrie. Sistemul include o stație de control, o instalație radar, opt lansatoare și peste 60 de rachete.
Fostul șef al biroului de contrainformații al Biroului Federal de Investigații din New York, Charles McGonigal, va fi condamnat la peste patru ani de închisoare pentru că lucra pentru oligarhul rus Oleg Deripaska, sancționat de SUA, a anunțat un tribunal din New York.
Vorbind joi, 14 decembrie, la tradiționala conferință de presă de la sfârșitul anului, președintele rus Vladimir Putin, care deține puterea de aproape 24 de ani și care și-a anunțat săptămâna trecută candidatura pentru un nou mandat, a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în sală.