Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O frază controversată a ambasadorului rus Kuzmin. „Dacă România rămâne în NATO până în acel moment”
Ambasadorul Federației Ruse Valery Kuzmin își continuă seria de declarații controversate în ceea ce privește relațiile dintre țara noastră și Rusia.
Sursă foto: Kremlin

Săptămâna trecută ambasadorul rus a susținut o lungă conferință de presă de aproximativ două ore și jumătate, cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse, sărbătorită pe data de 12 iunie.

Conferința a avut loc joi, 10 iunie, iar ambasadorul Federației Ruse a fost întrebat cum ar trata țara sa România, în cazul unui conflict între NATO și Federația Rusă.

Răspunsul într-un asemenea scenariu ipotetic e cât se poate de simplu și normal, întrebarea având mai mult un rol de „picanterie” în media, ambasadorul rus fiind cunoscut ca fiind un diplomat ce apelează des la asemenea „picanterii”.

Iar în răspunsul său, Kuzmin nu a mai făcut apel la diplomație și a transmis că România ar fi tratată ca orice membru NATO într-un asemenea scenariu. Interesant e că Valery Kuzmin a continuat cu următoarea frază: „Dacă România rămâne în NATO până în acel moment”.

G Ad:

„Vom trata România ca pe un membru al NATO. Cred că este destul de clar. Dacă România rămâne în NATO până la acel moment” - declarația completă a ambasadorului Valery Kuzmin.

Fraza e menită să alimenteze narativul propagandistic cu privire la riscul - fals de altfel - la care România e supusă ca membru al Alianței. În fond, adevărul e exact în partea opusă: apartenența țării noastre la cea mai puternică alianță din istoria omenirii și parteneriatul strategic cu SUA ne oferă o garanție de securitate atât de solidă de care România nu s-a bucurat niciodată în istoria ei.

La fel de interesant precum declarația și fraza folosită de ambasadorul Valery Kuzmin e că răspunsul la întrebare a fost chiar promovat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România. Niciun alt subiect din conferința de 2 ore și jumătate a ambasadorului rus nu a fost publicat pe pagina de Facebook. Cu excepția acestui răspuns, desigur.

În postarea Ambasadei Rusiei mesajul e transmis atât în limba română, cât și în limba rusă, în postare fiind etichetat și Ministerul de Externe al Federației Ruse.

Printre alte subiecte pe care ambasadorul Valery Kuzmin le-a abordat și au născut controverse au fost exercițiile NATO din Marea Neagră pe care rușii le consideră „provocări”, faptul că Statele Unite ale Americii nu au invitat niciodată partea rusă la baza militară de la Deveselu, sau „supărarea” Rusiei că avioanele militare ale alianței le interceptează aeronavele deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional. Fără să menționeze desigur că acestea se îndreaptă spre granița Alianței și testează în permanență reacția NATO.

Notă: Articolul reprezintă o opinie a autorului

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Volodimir Zelenski promite un ''răspuns puternic'' după tentativa de asasinare a consilierului său
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro