Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SUA vor să pregătească Taiwanul pentru un posibil conflict în stil Vietnam. Forţele Speciale, antrenate pentru a răspunde unui atac al Chinei
01 iun, 15:06
Forţele pentru Operaţii Speciale ale Armatei SUA ar putea fi desfăşurate în Taiwan pentru a ajuta armata acestei ţări să-şi consolideze capacităţile de apărare în faţa unei potențiale invazii a Armatei Chineze. Cel puţin aceasta este una dintre strategiile lui Christopher Maier, un oficial american nominalizat să ocupe funcția de asistent al secretarului Apărării pentru Operaţii Speciale şi Conflicte de Intensitate Redusă.
Echipa 10 SEAL Sursa foto: US Navy

Nominalizarea făcută de Joe Biden pentru poziţia de asistent al secretarului Apărării pentru Operaţii Speciale şi Conflicte de Intensitate Redusă, Christopher Maier, în cazul în care va fi confirmat, va primi cu siguranţă multă atenţie din partea Beijingului pentru declaraţiile pe care le-a făcut săptămâna aceasta în faţa Comitetului pentru Servicii Armate al Senatului, referitoare la Taiwan. 

Maier, care este şi coordonatorul Grupului de Lucru cu privire la lupta împotriva ISIS din Departamentul american al Apărării, a cerut liderilor Congresului, într-un briefing ţinut joi, să stabilească un program astfel încât forţele speciale americane să instruiască trupele taiwaneze pentru a descuraja o posibilă „invazie chineză”.

 

Program de pregătire în Taiwan în vederea unei confruntări în stil Vietnam

 

G Ad:

Potrivit The Epoch Times, Christopher Maier, candidatul care va superviza forţele speciale ale SUA, sprijină un program de pregătire în Taiwan în vederea unei confruntări în stil Vietnam, în cazul în care China va ataca insula. El a opinat că forţele taiwaneze trebuie să fie pregătite să se apere împotriva unei „invazii amfibii” a Armatei Populare de Eliberare (PLA) a Chinei.

„Cred că [ne-am putea baza] pe unele dintre lucrurile la care ei s-ar putea să nu se gândească ... Dacă există un atac militar chinez, ar putea exista unele oportunităţi pentru utilizarea reţelelor de rezistenţă sau a altor capacităţi pe care le-am planta pentru cazul unui potenţial atac inamic amfibiu", a declarat el.

Cu câteva zile în urmă, ministrul de Externe al Taiwanului, Joseph Wu, într-un interviu acordat postului PBS Newshour, a avertizat că regimul comunist chinez se „pregăteşte pentru război” împotriva Taiwanului şi a afirmat că exerciţiile militare tot mai dese ale Armatei chineze se pot transforma la un moment dat într-o situaţie reală de conflict.

"Cred că Beijingul s-a pregătit pentru războiul împotriva Taiwanului, asta am observat. Se pregătesc pentru asta", a spus Wu.

"Dacă analizăm numărul de ieşiri, este de aproximativ 2.900 de ori anul trecut. Aşa că ameninţarea a crescut. Iar când examinăm lucrurile mai atent, chinezii trec uneori chiar şi linia de mijloc a strâmtorii Taiwanului".

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro