Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
26 sep, 11:00
Portavionul american USS Ronald Reagan (CVN 76) și gruparea sa de lovire s-au întors în Marea Chinei de Sud după incursiunea efectuată în sprijinul retragerii forțelor SUA și ale coaliției din Afganistan.
USS Ronald Reagan, Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Aceasta reprezintă a doua deplasare a portavionului în Marea Chinei de Sud din acest an, după cea din luna iunie.

În prezent, gruparea navală a portavionului desfășoară exerciții tactice de operare pe pistă, exerciții de atac maritim și acțiuni de luptă antisubmarin.

„Așteptăm cu nerăbdare să profităm de experiența noastră acumulată recent în afara zonei de obișnuite de responsabilitate, în timp ce ne întoarcem în Marea Chinei de Sud, dar și de noile alianțele și parteneriate dedicate Indo-Pacificului”, a declarat amiralul în retragere Will Pennington, comandant al Task Force 70 și Carrier Strike Group 5.

 

G Ad:

USS Ronald Reagan s-a întors rapid în regiune

 

„Desfășurarea grupării de lovire a portavionului Ronald Reagan în Orientul Mijlociu și întoarcerea rapidă în Pacific evidențiază flexibilitatea și capacitatea de reacție a unei forțe maritime de prim rang și puterea de sprijin a coalițiilor globale dedicate stabilității, respectării dreptului internațional și ordinii bazate pe reguli”, a mai declarat Pennington.

În acest an, portavionul Reagan a acostat în portul Yokosuka din Japonia în luna mai, după care, la sfârșitul lunii iunie a înlocuit portavionul Eisenhower în zona de operații a Flotei a cincea.

Eisenhower a fost dislocat în zonă în februarie - după ce revenise din zonă în august 2020 - și a executat misiuni aeriene împotriva grupării teroriste Stat Islamic, în sprijinul operației Inherent Resolve, oferind inclusiv sprijin aerian apropiat în perioada de început a retragerii trupelor americane din Afganistan.

 

Determinarea SUA de a menține ritmul de influență și control în Indo-Pacific

 

Comentariul autorului: Revenirea rapidă a portavionului în Marea Chinei de Sud demonstrează în primul rând determinarea SUA de a menține ritmul de influență și control în regiunea Indo-Pacific.

Din declarațiile amiralului Pennington rezultă în mod direct referea la nou-afirmata alianță AUKUS, dintre SUA, Marea Britanie și Australia, revigorată în scopul exclusiv al creșterii controlului în regiunea “dintre Hollywood și Bollywood” și concretizată chiar cu prețul afectării relațiilor cu parteneri importanți și tradiționali din NATO și UE, precum Franța.

În pofida alocărilor masive de resurse militare, dar și politice, foarte probabil nici Statele Unite, nici China nu pot „câștiga” în mod clar competiția pentru influență generală în regiunea Indo-Pacific, având niveluri diferite de influență în rândul țărilor din zonă. Toate datele de analiză relevă că influența SUA este mai mare în Australia, India, Japonia, Filipine și Singapore, în timp ce în Indonezia, Malaezia, Thailanda și Vietnam aceasta este mult mai redusă și cu puține șanse reale de a mai putea crește.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro