Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, după ce a fost înlăturat de la putere, a trecut la „întreținerea” oligarhilor din apropierea Kremlinului, potrivit anchetei RISE Moldova.
Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, după ce a fost înlăturat de la putere, a trecut la „întreținerea” oligarhilor din apropierea Kremlinului, potrivit anchetei RISE Moldova.
Republica Moldova rezistă tot mai greu atacului hibrid masiv la care e supusă de Federația Rusă. Iar Serviciul Federal de Securitate (FSB) a schimbat strategia din ultimii ani, forțând destabilizarea Chișinăului printr-un personaj apropiat serviciilor ruse - Ilan Șor. În această cheie trebuie privite protestele „spontane” de la Chișinău.
Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis zeci de mii de persoane şi a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962, când superputerile Războiului Rece s-au aflat cel mai aproape de războiul nuclear.
În Germania, numărul persoanelor înclinate să creadă în narațiuni și teorii ale conspirației în favoarea Federației Ruse a crescut în ultimele luni. După cum relatează cotidianul german Spiegel acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Monitorizare, Analiză și Strategie (CEMAS).
Președintele Volodimir Zelenski îi numește „bolnavi” pe oficialii ruși, în urma declarațiilor acestora că dronele ar fi lovit navele Flotei ruse din Sevastopol de pe o navă civilă, care era folosită ca parte a acordului de cereale.
Partidul Socialist al fostului președinte al Republicii Moldova pro-rus Igor Dodon a organizat sâmbătă proteste antiguvernamentale în aproximativ o duzină de orașe.
Ungaria se poate alimenta singură cu gaz, iar occidentalii nu, a declarat Viktor Orbán, vineri, la Kossuth Radio.
Premierul mai vorbește despre sumele inimaginabil de mari pe care Occidentul le va plăti în Ucraina, dar nu spune o vorbă despre distrugerile masive provocate de Rusia.
Ministerul rus al Justiţiei a inclus alte şase persoane fizice în registrul agenţilor străini din rândul mass-media, inclusiv pe directorul general şi fondatorul postului (independent, n.r.) rus de televiziune Dojdi (declarat drept agent străin din rândul mass-media) Natalia Sindeeva, scrie Rador.
Moscova îi amețește pe Occidentali cu alertele și, prin vocea reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, susține că militarii ruşi au descoperit în Ucraina drone capabile să "împrăştie ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi".
Serviciile speciale ruse lucrează la răsturnarea guvernului acesteia, relatează The Washington Post.
Rusia a folosit o fotografie din Slovenia datată 2010 pentru a susţine pe Twitter afirmaţiile despre o "bombă murdară" care ar fi pregătită de Ucraina, a declarat miercuri guvernul sloven, relatează AFP.
În cursul anului trecut a fost publicată de către MApN hotărârea privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente fazei I din cadrul etapei I a programului de înzestrare cu „Autovehicule tactice blindate de tip ușor” (ATBTU). Pe scurt, programul de înzestrare cu blindate 4x4.
Pe 23 octombrie, mass-media de propagandă rusă a lansat simultan aceeași știre, în care, „cu referire la surse sigure”, se relata că Ucraina, cu sprijinul Marii Britanii, pregătește o „bombă murdară” sau „cu încărcătură nucleară de putere mică”. pentru a o detona pe teritoriul său și apoi a da vina pe Rusia pentru asta.
Moscova încearcă o nouă escaladare a conflictului și vorbește despre o așa-numită ”bombă murdară”, care, susțin rușii, va fi detonată de Ucraina. Rușii fac referire la o armă radioactivă pe care Ucraina s-ar pregăti să o folosească.
Ungaria a plătit aproximativ 19 milioane de euro pentru o campanie de propagandă împotriva sancțiunilor occidentale anti-ruse.
Contractul a fost semnat la începutul lunii iulie, dar documentația a fost publicată abia pe 13 octombrie.
Platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, a semnalat apariția unei noi dezinformări cu privire la așa-zisa prezență a militarilor români la activități de instruire în Republica Moldova, care a apărut pe canalele de Telegram afiliate propagandei rusești. Unul dintre materialele video incluse în aceste postări prezintă o coloană de autovehicule militare ale Armatei României, despre care se afirmă în mod fals fie că se întorc din, fie că se îndreaptă către Republica Moldova.
Kremlinul pare că umblă la cenzura informațiilor despre război și instruiește instituțiile de presă de stat să recunoască unele dintre înfrângerile armatei ruse în Ucraina.
Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația apărută pe rețelele de socializare rusești, precum că Maia Sandu dorește să anunțe mobilizarea militară.
Serviciile de informații din NATO au trimis aliaților date despre mișcările submarinului rusesc K-329 Belgorod și un posibil test al torpilei Poseidon , numită de presa rusă și „arma Apocalipsei”.
Cazul Lîman îi sperie pe ruși, care se tem acum că vor fi mobilizați pentru a rezolva problemele de pe câmpul de luptă.
Organizatorii farsei nici nu au încercat să creeze aspectul unui vot normal. Totul e făcut pentru ”consum intern”, regimul fiind preocupat doar de creare uni imagini pe care să o poată vinde la televiziunile din Federația Rusă.
Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu lăsă nicio zi fără să le mai acorde enoriașilor săi câte o povață folositoare pe câmpul de luptă.
Astăzi a fost ultima zi de votare în cadrul așa-zisului referendum organizat de autoritățile de ocupație ruse în regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson pentru aderarea la Rusia.
Incident diplomatic între România și Federația Rusă ca urmare a unei tentative a Moscovei de a deplasa în România cu ocazia unui eveniment oficial 14 cetățeni ruși cu alte identități profesionale.
Marionetele Kremlinului, instalate la vârful conducerii administraţilor din zonele ocupate din Donețk, Luhansk, regiunile Herson și Melitopol au anunțat azi că au început organizarea de „referendumuri” pentru aderarea la Rusia. În special, liderul miliţiilor separatiste din așa-numita Republică Populară Donețk, Denis Pushilin, a declarat că este „încrezător în rezultatul pozitiv” al „votului”. De precizat că, orice pseudoreferendum organizat în teritoriile ocupate temporar de ruşi în Ucraina nu va fi recunoscut de nimeni din lumea civilizată.
În patru regiuni ucrainene controlate complet sau parţial de forţele ruse, a început desfăşurarea aşa-numitelor referendumuri pe tema aderării la Federaţia Rusă.
TikTok susține că are toleranță zero față de dezinformare.
Rusia încearcă cu disperare să spele din înfrângerile militare și prăbușirea frontului, în sud (Herson) și nord-est (Harkov), unde forțele ucrainene au recuperat în doar câteva zile aproape întreaga regiune Harkov. Astfel, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat imagini cu elicoptere care resping o operațiune de asalt amfibiu a forțelor speciale ucrainene.
Rusia folosește campaniile electorale ale țărilor străine pentru a influența viața politică a acestora.
În Slovacia, Rusia folosește instrumente de propagandă pentru a influența opinia publică pe tema sprijinului militar acordat Ucrainei de autorităţile de la Bratislava. Doar jumătate dintre cei intervievați în carul unui sondaj realizat în Slovacia susțin că țara lor ar trebui să-și vândă flota de avioane de vânătoare pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii rusești.