Serviciile speciale ruse lucrează la răsturnarea guvernului acesteia, relatează The Washington Post.
Serviciile speciale ruse lucrează la răsturnarea guvernului acesteia, relatează The Washington Post.
Rusia a folosit o fotografie din Slovenia datată 2010 pentru a susţine pe Twitter afirmaţiile despre o "bombă murdară" care ar fi pregătită de Ucraina, a declarat miercuri guvernul sloven, relatează AFP.
În cursul anului trecut a fost publicată de către MApN hotărârea privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente fazei I din cadrul etapei I a programului de înzestrare cu „Autovehicule tactice blindate de tip ușor” (ATBTU). Pe scurt, programul de înzestrare cu blindate 4x4.
Pe 23 octombrie, mass-media de propagandă rusă a lansat simultan aceeași știre, în care, „cu referire la surse sigure”, se relata că Ucraina, cu sprijinul Marii Britanii, pregătește o „bombă murdară” sau „cu încărcătură nucleară de putere mică”. pentru a o detona pe teritoriul său și apoi a da vina pe Rusia pentru asta.
Moscova încearcă o nouă escaladare a conflictului și vorbește despre o așa-numită ”bombă murdară”, care, susțin rușii, va fi detonată de Ucraina. Rușii fac referire la o armă radioactivă pe care Ucraina s-ar pregăti să o folosească.
Ungaria a plătit aproximativ 19 milioane de euro pentru o campanie de propagandă împotriva sancțiunilor occidentale anti-ruse.
Contractul a fost semnat la începutul lunii iulie, dar documentația a fost publicată abia pe 13 octombrie.
Platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, a semnalat apariția unei noi dezinformări cu privire la așa-zisa prezență a militarilor români la activități de instruire în Republica Moldova, care a apărut pe canalele de Telegram afiliate propagandei rusești. Unul dintre materialele video incluse în aceste postări prezintă o coloană de autovehicule militare ale Armatei României, despre care se afirmă în mod fals fie că se întorc din, fie că se îndreaptă către Republica Moldova.
Kremlinul pare că umblă la cenzura informațiilor despre război și instruiește instituțiile de presă de stat să recunoască unele dintre înfrângerile armatei ruse în Ucraina.
Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația apărută pe rețelele de socializare rusești, precum că Maia Sandu dorește să anunțe mobilizarea militară.
Serviciile de informații din NATO au trimis aliaților date despre mișcările submarinului rusesc K-329 Belgorod și un posibil test al torpilei Poseidon , numită de presa rusă și „arma Apocalipsei”.
Cazul Lîman îi sperie pe ruși, care se tem acum că vor fi mobilizați pentru a rezolva problemele de pe câmpul de luptă.
Organizatorii farsei nici nu au încercat să creeze aspectul unui vot normal. Totul e făcut pentru ”consum intern”, regimul fiind preocupat doar de creare uni imagini pe care să o poată vinde la televiziunile din Federația Rusă.
Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu lăsă nicio zi fără să le mai acorde enoriașilor săi câte o povață folositoare pe câmpul de luptă.
Astăzi a fost ultima zi de votare în cadrul așa-zisului referendum organizat de autoritățile de ocupație ruse în regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson pentru aderarea la Rusia.
Incident diplomatic între România și Federația Rusă ca urmare a unei tentative a Moscovei de a deplasa în România cu ocazia unui eveniment oficial 14 cetățeni ruși cu alte identități profesionale.
Marionetele Kremlinului, instalate la vârful conducerii administraţilor din zonele ocupate din Donețk, Luhansk, regiunile Herson și Melitopol au anunțat azi că au început organizarea de „referendumuri” pentru aderarea la Rusia. În special, liderul miliţiilor separatiste din așa-numita Republică Populară Donețk, Denis Pushilin, a declarat că este „încrezător în rezultatul pozitiv” al „votului”. De precizat că, orice pseudoreferendum organizat în teritoriile ocupate temporar de ruşi în Ucraina nu va fi recunoscut de nimeni din lumea civilizată.
În patru regiuni ucrainene controlate complet sau parţial de forţele ruse, a început desfăşurarea aşa-numitelor referendumuri pe tema aderării la Federaţia Rusă.
TikTok susține că are toleranță zero față de dezinformare.
Rusia încearcă cu disperare să spele din înfrângerile militare și prăbușirea frontului, în sud (Herson) și nord-est (Harkov), unde forțele ucrainene au recuperat în doar câteva zile aproape întreaga regiune Harkov. Astfel, Ministerul Apărării de la Moscova a publicat imagini cu elicoptere care resping o operațiune de asalt amfibiu a forțelor speciale ucrainene.
Rusia folosește campaniile electorale ale țărilor străine pentru a influența viața politică a acestora.
În Slovacia, Rusia folosește instrumente de propagandă pentru a influența opinia publică pe tema sprijinului militar acordat Ucrainei de autorităţile de la Bratislava. Doar jumătate dintre cei intervievați în carul unui sondaj realizat în Slovacia susțin că țara lor ar trebui să-și vândă flota de avioane de vânătoare pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii rusești.
Ruşii nu pot renunţa la vechile obiceiuri staliniste şi redesenează iar harta Europei. Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat ieri pe contul său de Telegram o hartă a Europei pe care Ucraina nu există, iar teritoriile sale fac parte din alte țări. Desigur, cea mai mare parte a Ucrainei „aparține” Federației Ruse.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că forţele sale armate, care participă la aşa-zisa ''operaţiune militară specială'' au distrus două lansatoare de rachete americane M142 HIMARS folosite de Forţele Armate Ucrainene.
Mass-media rusă de propagandă continuă să răspândească falsuri despre capturarea unor obuziere care au fost oferite Forțelor Armate Ucrainene de către statele occidentale. Recent, maşina de propagandă a Rusiei a născocit o ştire falsă despre capturarea unui obuzier german PzH 2000 de către forţele armate ruse. Nu este prima ştire falsă pe subiectul capturării unor sisteme de artilerie occidentale, săptămâna trecută, propaganda rusă a susţinut, fără să prezinte dovezi, că militarii ruşi au capturat de la armata ucraineană un obuzier francez CAESAR.
Kremlinul intenționează să-i folosească pe militarii ucraineni care au luptat la Azovstal pentru a întări argumentul despre presupusa „luptă împotriva naziștilor” pe care Rusia o duce acum în Ucraina. Prin urmare, presupunerile că luptătorii din Batalionul Azov ar urma să fie executaţi în Federația Rusă sau că vor fi parte a unui schimb de prizonieri sunt puțin probabile să devină realitate, susţine un general în retragere al armatei germane.
Mesajul transmis de Președintele Vladimir Putin de 9 mai poate fi înțeles mai bine în contextul general al propagandei ruse din ultimele două luni și jumătate, care a fost permanent construit în pătratul mitologic Eroul Salvator - Vârsta de Aur – Conspirația - Unitatea în jurul Salvatorului. Ca întreg, mesajul de anul acesta nu aduce nimic nou cu adevărat față de ce a fost deja spus de la declanșarea invaziei Ucrainei.
Pentru a ascunde eșecurile înregistrate în Ucraina de militarii ruşi, propaganda Kremlinului publică rapoarte false despre cât de performant este echipamentul armatei ruse și despre cât de bine este folosit acesta în așa-numita "operațiune militară specială".
Parada de ,,Zilei Victoriei'', un eveniment propagandistic organizat anual la Moscova, a început după un discurt a lui Vladimir Putin, în timp ce forţele armate ruse continuă să ducă un război sângeros în Ucraina.
Trolii ruşi duc un război informaţional dintr-o fostă fabrică din Sankt Petersburg, de unde vizează lideri occidentali şi răspândesc propaganda Kremlinului cu privire la Ucraina, a informat duminică guvernul britanic, care a comandat un studiu pe acest subiect, relatează Agerpres, care citează AFP.
Propaganda rusă poate atinge culmi și valențe greu de imaginat într-o societate normală. În cadrul unui amplu interviu privind intervenția militară rusă în Ucraina, acordat pe 26 aprilie pentru Rossiyskaya Gazeta, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a făcut o adevărată demonstrație de virtuozitate propagandistică.