Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) a prezentat miercuri un nou tip de lansator pentru mai multe tipuri de rachete balistice fabricate indigen.
Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) a prezentat miercuri un nou tip de lansator pentru mai multe tipuri de rachete balistice fabricate indigen.
Inforadar – Portalul Știrilor Corecte, platforma Ministerului Apărării Naționale dedicată contracarării știrilor false, a fost lansată vineri, 30 octombrie, în spațiul virtual, cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înființarea Direcției informare și relații publice a MApN.
Cenzorii din China au întrerupt transmisiunea dezbaterii de miercuri noapte dintre nominalizaţii la postul de vicepreşedinte în SUA în momentul în care actualul vicepreşedinte, Mike Pence, a început să critice Beijingul, relatează DPA.
Gruparea rusă acuzată de amestec în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 s-a dat drept organizaţie media independentă pentru a ţinti utilizatorii de extremă-dreapta de pe social media înaintea scrutinului prezidenţial american din noiembrie, au declarat pentru Reuters două surse apropiate anchetei lansate de Biroul Federal de Investigaţii american (FBI).
Iranul se laudă că o dronă fabricată autohton a descoperit în apropiere de strâmtoarea Hormuz navele grupului de luptă conduse de portavionul USS Nimitz.
Pe 21 septembrie, agenția rusă de informații EADaily a publicat un material informativ în care anunță că Forțele Armate ale Republicii Populare Chineze au lansat un videoclip care “demonstrează modul în care bombardierele chineze N-6K vor incinera literalmente baza aeriană americană Andersen de pe insula Guam”.
Directorul FBI, Christopher Wray, a avertizat joi că Rusia interferează în alegerile prezidenţiale americane din 2020 cu un val constant de dezinformări vizându-l pe candidatul democrat Joe Biden, precum şi pentru a submina încrederea americanilor în procesul electoral, relatează Reuters.
Pe măsură ce criza Covid-19 rămâne o provocare pentru lume, aceasta a amplificat și disputele de lungă durată ce divizează societățile. Dezinformarea și propaganda din jurul pandemiei au alimentat și mai mult aceste diviziuni cu știri false consolidând astfel narațiunile dăunătoare și și răspândind neîncrederea, se arată într-o analiză a iwpr.net.
Un expert toxicologic rus care a analizat dosarul medical al lui Alexei Navalnîi a declarat că opozantul ar fi putut fi victima unei probleme de digestie, a abuzului de alcool sau a oboselii, respingând diagnosticul de otrăvire stabilit de Germania, în timp ce Kremlinul susţine că îşi doreşte un dialog cu Berlinul în acest caz, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.
După cum probabil ne aşteptam, Rusia a pornit motoarele maşinii de propagandă şi se angajează într-un nou război informaţional împotriva NATO şi Uniunii Europene. Azi, portavocea propagandei ruse este ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Acesta a condamnat miercuri ceea ce el a numit amestecul forţelor străine în Belarus şi a acuzat NATO şi Uniunea Europeană că fac declaraţii ''distructive'' în legătură cu criză politică din această ţară, fără măcar să prezinte nici ce mai mică dovadă.
Serviciile ruseşti de informaţii desfășoară operațiuni prin care urmăresc să polarizeze şi să divizeze societatea americană pentru a instiga la apariţia unor confruntări civile în Statele Unite ale Americii, a precizat Alexander Danilyuk, fost secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.
Aleksei Navalnîi este principalul opozant al regimului lui Vladimir Putin. Acesta se află în stare deosebit de gravă, conectat la aparate, după ce i s-a făcut brusc rău în avionul care îl aducea la Moscova.
Cel puțin 100 de persoane au murit și alte 4.000 au fost rănite ca urmare a exploziilor care au avut loc în portul din Beirut. Cifrele pot fi mult mai mari în contextul în care în continuare sunt persoane dispărute și se desfășoară ample operațiuni de căutare și salvare.
În contextul în care luptele de la frontiera dintre Azerbaidjan și Armenia în regiunea disputată Nagorno-Karabah au reizbucnit la jumătatea lunii trecute, mass-media e invadată cu fel de fel de informații ce trebuie puse sub semnul întrebării.
Propaganda rusă continuă campania de dezinformare la adresa statelor baltice, în contextul amânării paradei cu ocazia celor 75 de ani de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.
Pentru Regatul Unit, informația zilei se referă la publicarea mult așteptatului raport al Camerei Comunelor cu privire la amestecul rusesc în politica britanică. Raportul fost, în sfârșit publicat și este produsul finit al activității Comitetului pentru Informații și Securitate al Parlamentului Britanic.
Regatul Unit a acuzat joi Rusia că a încercat să se amestece în alegerile parlamentare din 2019, achiziţionând ilegal şi difuzând online documente sensibile referitoare la proiectul de acord de liber schimb cu Statele Unite, transmite Reuters.
Serbia a fost lovită în ultimele zile de un val de proteste care au transformat străzile din Belgrad într-un teatru de război.
Lituania a oprit transmisia postului TV rus RT ( Russia Today) miercuri, citând legăturile canalului cu Dmitry Kiselyov, aflat sub sancţiunile UE, relatează Reuters.
Partidul politic din Rusia de orientare naționalistă „Za pravdu” (Pentru Adevăr), al cărui lider este scriitorul Zahar Prilepin, a prezentat programul electoral în care apare inițiativa de a organiza un referendum cu privire la recunoașterea Transnistriei și includerea regiunii separatiste în componența Rusiei, transmite RIA Novosti.
Dreptul republicilor sovietice de a se separa de fosta URSS, stipulat în Constituţia din 1922 promovată de Vladimir Ilici Lenin, a fost o bombă cu efect întârziat care a permis dezintegrarea Uniunii Sovietice în 1991, a declarat duminică preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 1 şi citat de EFE.
Preşedintele Andrzej Duda a sugerat vineri că Germania încearcă să se amestece în alegerile prezidenţiale din Polonia, după ce un tabloid deţinut de germani a informat despre o graţiere pe care şeful statului polonez a acordat-o unui bărbat care şi-a ispăşit pedeapsa într-un caz de pedofilie, transmite Reuters.
Referendumul care îi permite preşedintelui rus Vladimir Putin să se menţină la putere pentru alţi 16 ani a fost fraudat, a acuzat joi asociaţia independentă pentru apărarea drepturilor alegătorilor din Rusia "Golos", informează dpa.
Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.
România nu afirmă că Rusia este "un stat inamic", ci menţionează comportamentul acestei ţări, "care a fost agresiv, în anii trecuţi", a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Forța aerospațială a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) a lansat un nou videoclip propagandistic în care arată că sistemul de apărare aeriană Khordad 3, care a doborât o dronă americană în 2019, este de fabricație internă.
Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece, a precizat europarlamentarul Eugen Tomac într-un mesaj pe Facebook.
Săptămâna trecută forţele militare americane din Europa (Armata Statelor Unite ale Americii Europa-USAREUR), care participă la exerciţii în statele baltice şi în Polonia, au fost ţinta unei ample campanii de fake news şi dezinformare, a declarat luni, într-un comunicat de presă, Ministerul lituanian al Apărării.
Rusia răspunde acuzelor potrivit cărora Moscova s-ar putea afla în spatele protestelor din Statele Unite, prin incitări la violență.
Ambasada Rusiei la București a început să promoveze în ultimele zile informații despre presupuse experimente microbiologice periculoase efectuate de cercetători americani în Ucraina. Această narațiune este însă o temă recurentă, promovată mai ales în unele țări din fostul bloc sovietic, parte a unei campanii de dezinformare.