Referendumul care îi permite preşedintelui rus Vladimir Putin să se menţină la putere pentru alţi 16 ani a fost fraudat, a acuzat joi asociaţia independentă pentru apărarea drepturilor alegătorilor din Rusia "Golos", informează dpa.
Referendumul care îi permite preşedintelui rus Vladimir Putin să se menţină la putere pentru alţi 16 ani a fost fraudat, a acuzat joi asociaţia independentă pentru apărarea drepturilor alegătorilor din Rusia "Golos", informează dpa.
Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.
România nu afirmă că Rusia este "un stat inamic", ci menţionează comportamentul acestei ţări, "care a fost agresiv, în anii trecuţi", a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Forța aerospațială a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) a lansat un nou videoclip propagandistic în care arată că sistemul de apărare aeriană Khordad 3, care a doborât o dronă americană în 2019, este de fabricație internă.
Dezinformarea orchestrată de Federația Rusă în România a ajuns la cote de neacceptat. Cele mai recente știri false în limba română pe subiecte de sănătate, produse în laboratoarele de la Kremlin, reprezintă una din cele mai grave și periculoase agresiuni la adresa țării noastre după Războiul Rece, a precizat europarlamentarul Eugen Tomac într-un mesaj pe Facebook.
Săptămâna trecută forţele militare americane din Europa (Armata Statelor Unite ale Americii Europa-USAREUR), care participă la exerciţii în statele baltice şi în Polonia, au fost ţinta unei ample campanii de fake news şi dezinformare, a declarat luni, într-un comunicat de presă, Ministerul lituanian al Apărării.
Ambasada Rusiei la București a început să promoveze în ultimele zile informații despre presupuse experimente microbiologice periculoase efectuate de cercetători americani în Ucraina. Această narațiune este însă o temă recurentă, promovată mai ales în unele țări din fostul bloc sovietic, parte a unei campanii de dezinformare.
Rusia răspunde acuzelor potrivit cărora Moscova s-ar putea afla în spatele protestelor din Statele Unite, prin incitări la violență.
Rusia, China, actori statali și non-statali folosesc și încearcă să se folosească de această perioadă dificilă a pandemiei pentru a veni și cu dezinformare, iar pentru aceste dezinformări se folosesc inclusiv metode cyber, a declarat vineri, la Digi24, secretarul general-adjunct al NATO, Mircea Geoană.
Statele Unite au acuzat vineri China şi Rusia că şi-au "accelerat" cooperarea în materie de "propagandă" şi "dezinformare" pe subiectul pandemiei noului coronavirus, într-o escaladare a războiului verbal sino-american despre originea pandemiei, potrivit Agerpres, care citează AFP.
De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până astăzi am fost martorii, dar mai ales ţintele, unui război informaţional şi al unor campanii de propagandă orchestrate de Rusia. Cu toate acestea, Moscova ne arată că nu greşim cu ceea ce susţinem, dovadă stă faptul că Rusia a cerut Statelor Unite aproape 660.000 de dolari pentru zborul său cu echipamente medicale de luna trecută, pe care tot ea l-a prezentat ca ’’ajutor umanitar”, dar dovedit de mass-media americană ca fiind inutil.
Ministrul adjunct al apărării din Federația Rusă, Alexander Fomin, a ţinut să ne reamintească că Moscova conduce un război informaţional împotriva NATO şi împotriva Uniunii Europene.
Secretarul de stat american Mike Pompeo a criticat din nou regimul comunist de la Beijing, miercuri, spunând la Fox News că eforturile continue ale Partidului Comunist Chinez de a ascunde informaţii despre originea virusului SARS-CoV-2 reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume.
Trebuie să ne apărăm sistemul de valori şi să ne asigurăm că aceste măsuri excepţionale adoptate pentru a combate pandemia de coronavirus sunt limitate în timp şi trebuie să ne hotărâm ce vrem să fim - societăţi deschise sau autoritare, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, într-un interviu publicat marţi de cotidianul spaniol La Razon, în ajunul reuniunii miniştrilor apărării de miercuri, care va aborda răspunsul Alianţei la pandemia de coronavirus.
Spionii serviciilor de informaţii ruseşti se folosesc cel mai probabil de pandemia generată de noul coronavirus (SARS-CoV-2) pentru colectarea informațiilor privind liniile de aprovizionare ale Statelor Unite, se arăta într-un raport emis, la începutul săptămâni trecute, de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al Statelor Unite, citat de Yahoo News.
Rusia a lansat o campanie de PR prin care încearcă să-i mituiască pe unii italieni să promoveze imaginea Moscovei în lume, relatează ziarul italian La Repubblica. Potrivit ziarului, italienii au început să primească mesaje pe WhatsApp, precizează Uawire.org.
„Din Rusia , cu dragoste" un slogan cu multă însemnătate geopolitică care nu va fi uitat prea curând şi care atrage după sine un război informaţional şi propagandistic orchestrat de Moscova împotriva Occidentului, împotriva Uniunii Europene şi împotriva NATO.
Oficialităţi chineze au încercat să influenţeze responsabili guvernamentali germani, în speranţa de a obţine comentarii pozitive cu privire la gestionarea de către Beijing a pandemiei de coronavirus, a relatat duminica aceasta cotidianul german Die Welt, citat de AFP.
În lupta comună a ţărilor NATO împotriva pandemiei de COVID-19, faptele şi informaţiile din surse sigure sunt mai importante ca oricând, în contextul în care, încă de la începutul crizei, oficialităţi ruse au lansat acuzaţii false despre rolul Alianţei Nord-Atlantice în combaterea coronavirusului, se menţionează într-un comunicat postat joi pe site-ul NATO.
O declarație a Departamentului de Stat al SUA precizează că ceea ce Rusia a trimis la Washington nu a fost „ajutor umanitar". Astfel, Moscova încearcă, prin ceea ce ea numeşte ''ajutor umanitar'' să fac impresii bune pentru a-şi bunătăţii imaginea, în timp recurge la practici propagandistice pentru a submina eficiența eforturilor occidentale în lupta cu pandemia COVD-19.
Emmanuel Macron asigură Italia de sprijinul său în fața epidemiei de coronavirus și solicită, într-un interviu acordat presei italiene publicat sâmbătă, să nu se lase intoxicată de campaniile de propagandă duse de către Federaţia Rusia şi China prin ajutoarele pe care le acordă.
Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice (SNSPA), a analizat avalanșa de fake news-uri despre noul coronavirus, venită din China și Federația Rusă.
Mii de conturi de pe reţelele Twitter, Facebook şi Instagram asociate cu Rusia răspândesc dezinformare antiamericană în legătură cu coronavirusul apărut în China, au declarat pentru France Presse, citați de Agerpres, responsabili ai SUA.
Polonia a emis un comunicat de presă în care acuză Rusia de „falsificarea şi subminarea" istoriei și ”propagandă stalinistă”.