Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia alimentează un scenariu fals. Șoigu: Din România, SUA pot lansa rachete de croazieră Tomahawk
Moscova realimentează narativul potrivit căruia sistemul american Aegis Ashore din România, instalat la Deveselu, poate fi utilizat în scopuri militare ofensive.
Baza militară de la Deveselu, sursă foto: US Navy

În pofida numeroaselor asigurări date de partea română și cea americană cu privire la scopul pur defensiv al instalației militare de la Deveselu, Federația Rusă își alimentează singură propriile frici.

Prin vocea ministrului Apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, Federația Rusă reia narativul cu privire la posibilitatea ca americanii să lanseze rachete rachete de croazieră Tomahawk de la Deveselu.

Amintim că în România se află operabil primul și singurul sistem american Aegis Ashore din Europa. Washingtonul va operaționaliza o a doua instalație de acest tip în Polonia.

„SUA desfășoară sisteme antirachetă Aegis Ashore în România, urmând operaționalizare unui sistem și în Polonia. Însă lansatoarele fac posibilă utilizarea acestor sisteme și a rachetelor de croazieră Tomawak”, a acuzat ieri Șoigu, citat de Tass și alte agenții de presă ruse, în timpul unei reuniuni comune a colegiilor ministerelor apărării din Rusia şi Belarus.

G Ad:

 

Deșii lansatoarele Mk-41 de la Deveselu sunt configurate strict pentru utilizarea rachetelor interceptoare SM-3, Rusia insistă că din România se pot lansa rachete de croazieră Tomahawk

 

2. Baza milit... (deveselu-baza-romania-sua_49542200.jpg)

Baza militară de la Deveselu, sursă foto: US Navy

Nu e prima oară când înalți oficiali ruși alimentează fals scenariu potrivit căruia instalația de la Deveselu este atât defensivă, în scop de interceptare, cât şi ofensivă, adică oferă posibilitatea de a efectua de aici atacuri cu rachete de croazieră.

Serghei Șoigu a mai anunțat că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară și a denunțat prezența trupelor NATO tot mai aproape de granițele celor două state. Totodată, Șoigu a precizat că numărul trupelor NATO în regiune aproape s-a dublat, de la 25.000 la 40.000.

În ceea ce privește instalația Aegis Ashore de la Deveselu, așa-numitul scut antirachetă de la Deveselu, Federația Rusă a acuzat de-a lungul timpului, în pofida faptului că nu a avut nicio dovadă, că instalația este una ofensivă.

Rușii sunt îngrijorați că lansatoarele Mk-41, incluse în sistemul Aegis Ashore de la Deveselu, pot utiliza rachete de croazieră Tomahawk, deși americanii au dat asigurări că lansatoarele sunt configurate strict pentru utilizarea rachetelor interceptoare SM-3 iar Baza militară de la Deveselu are caracter pur defensiv. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Secretarul general al NATO: Ucraina este un partener ''foarte important''. Alianţa va oferi ţării sprijin politic şi practic
Zeci de elicoptere Black Hawk și Apache ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
Statele Unite se bazează pe sprijinul statelor aliate pentru consolidarea posturii sale militare în faţa Chinei şi Rusiei
Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Şeful agenţiei de informaţii MI6: Agenţiile chineze de informaţii organizează operaţiuni de spionaj împotriva Regatului Unit
Extinderea infrastructurii militare a NATO în Ucraina, considerată de Rusia 'o linie roşie' care nu trebuie încălcată
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Generalul Virgil Bălăceanu, despre introducerea serviciului militar voluntar și programele de înzestrare | Starea Armatei în 2021
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro