Forțele aeriene cu rază lungă de acțiune ale Rusiei urmează să fie echipate cu noi rachete hipersonice, a informat luni agenția de presă Interfax, citată de Reuters.
Forțele aeriene cu rază lungă de acțiune ale Rusiei urmează să fie echipate cu noi rachete hipersonice, a informat luni agenția de presă Interfax, citată de Reuters.
Situația de la granița de nord a Ucrainei rămâne încă foarte complicată, iar oficialii de la Minsk susțin că sistemele rusești de apărare aeriană Iskander, pe care Rusia le-a desfășurat în Belarus, sunt pe deplin pregătite pentru a-și îndeplini sarcinile propuse.
Pe principiul că este mai simplu să distrugi decât să construiești, Rusia se folosește de toate tertipurile pentru a destabiliza Uniunea Europeană și aruncă ”pe piață” diverse fake news-uri, țintite pe fiecare categorie de țară în parte.
O nouă mostră de propagandă de tip sovietic a fost lansată chiar de Russia Today - propaganda oficială de stat.
Rusia a denunţat sâmbătă decizia luată în ajun de Republica Moldova de a suspenda licenţa de emisie a şase posturi de televiziune, măsură pe care Moscova a calificat-o drept ''cenzură politică'', relatează Agerpres, care citează Reuters.
Încă de la începerea agresiunii ruse asupra Ucrainei, Ungaria a avut o poziție duplicitară, regimul lui Viktor Orban rămânând apropiat politicilor Federației Ruse.
În Republica Moldova au fost suspendate șase posturi TV care promovau intens dezinformare și narative de propagandă rusă.
Analistul militar rus Roman Skomorokhov, un vechi contribuitor pentru site-ul rusesc de propagandă TopWar, a publicat un articol mai puţin obişnuit în care critică starea Forțelor Aeriene Ruse. Acesta critică vehement conducerea Forțelor Aerospațiale Ruse [VKS], precum și pe unii oficiali de la Kremlin, făcând comparații nostalgice între Uniunii Sovietice și Rusia de astăzi.
Letonia decide să anuleze dreptul de emisie al postului rus de televiziune Dojd pe teritoriul leton.
TikTok a descoperit sute de videoclipuri de propagandă despre aşa-zisa companie militară privată rusă (PMC) Wagner Group. Toate aceste materiale video au strâns în total aproape un miliard de vizualizări - deși regulile platformei de socializare interzic publicarea unor astfel de înregistrări.
Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, după ce a fost înlăturat de la putere, a trecut la „întreținerea” oligarhilor din apropierea Kremlinului, potrivit anchetei RISE Moldova.
Republica Moldova rezistă tot mai greu atacului hibrid masiv la care e supusă de Federația Rusă. Iar Serviciul Federal de Securitate (FSB) a schimbat strategia din ultimii ani, forțând destabilizarea Chișinăului printr-un personaj apropiat serviciilor ruse - Ilan Șor. În această cheie trebuie privite protestele „spontane” de la Chișinău.
Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis zeci de mii de persoane şi a declanşat cea mai mare confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor din Cuba în 1962, când superputerile Războiului Rece s-au aflat cel mai aproape de războiul nuclear.
În Germania, numărul persoanelor înclinate să creadă în narațiuni și teorii ale conspirației în favoarea Federației Ruse a crescut în ultimele luni. După cum relatează cotidianul german Spiegel acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Monitorizare, Analiză și Strategie (CEMAS).
Președintele Volodimir Zelenski îi numește „bolnavi” pe oficialii ruși, în urma declarațiilor acestora că dronele ar fi lovit navele Flotei ruse din Sevastopol de pe o navă civilă, care era folosită ca parte a acordului de cereale.
Partidul Socialist al fostului președinte al Republicii Moldova pro-rus Igor Dodon a organizat sâmbătă proteste antiguvernamentale în aproximativ o duzină de orașe.
Ungaria se poate alimenta singură cu gaz, iar occidentalii nu, a declarat Viktor Orbán, vineri, la Kossuth Radio.
Premierul mai vorbește despre sumele inimaginabil de mari pe care Occidentul le va plăti în Ucraina, dar nu spune o vorbă despre distrugerile masive provocate de Rusia.
Ministerul rus al Justiţiei a inclus alte şase persoane fizice în registrul agenţilor străini din rândul mass-media, inclusiv pe directorul general şi fondatorul postului (independent, n.r.) rus de televiziune Dojdi (declarat drept agent străin din rândul mass-media) Natalia Sindeeva, scrie Rador.
Moscova îi amețește pe Occidentali cu alertele și, prin vocea reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, susține că militarii ruşi au descoperit în Ucraina drone capabile să "împrăştie ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi".
Serviciile speciale ruse lucrează la răsturnarea guvernului acesteia, relatează The Washington Post.
Rusia a folosit o fotografie din Slovenia datată 2010 pentru a susţine pe Twitter afirmaţiile despre o "bombă murdară" care ar fi pregătită de Ucraina, a declarat miercuri guvernul sloven, relatează AFP.
În cursul anului trecut a fost publicată de către MApN hotărârea privind aprobarea circumstanțelor și a procedurii specifice aferente fazei I din cadrul etapei I a programului de înzestrare cu „Autovehicule tactice blindate de tip ușor” (ATBTU). Pe scurt, programul de înzestrare cu blindate 4x4.
Pe 23 octombrie, mass-media de propagandă rusă a lansat simultan aceeași știre, în care, „cu referire la surse sigure”, se relata că Ucraina, cu sprijinul Marii Britanii, pregătește o „bombă murdară” sau „cu încărcătură nucleară de putere mică”. pentru a o detona pe teritoriul său și apoi a da vina pe Rusia pentru asta.
Moscova încearcă o nouă escaladare a conflictului și vorbește despre o așa-numită ”bombă murdară”, care, susțin rușii, va fi detonată de Ucraina. Rușii fac referire la o armă radioactivă pe care Ucraina s-ar pregăti să o folosească.
Ungaria a plătit aproximativ 19 milioane de euro pentru o campanie de propagandă împotriva sancțiunilor occidentale anti-ruse.
Contractul a fost semnat la începutul lunii iulie, dar documentația a fost publicată abia pe 13 octombrie.
Platforma "InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, a semnalat apariția unei noi dezinformări cu privire la așa-zisa prezență a militarilor români la activități de instruire în Republica Moldova, care a apărut pe canalele de Telegram afiliate propagandei rusești. Unul dintre materialele video incluse în aceste postări prezintă o coloană de autovehicule militare ale Armatei României, despre care se afirmă în mod fals fie că se întorc din, fie că se îndreaptă către Republica Moldova.
Kremlinul pare că umblă la cenzura informațiilor despre război și instruiește instituțiile de presă de stat să recunoască unele dintre înfrângerile armatei ruse în Ucraina.
Ministerul Apărării de la Chișinău dezminte informația apărută pe rețelele de socializare rusești, precum că Maia Sandu dorește să anunțe mobilizarea militară.
Serviciile de informații din NATO au trimis aliaților date despre mișcările submarinului rusesc K-329 Belgorod și un posibil test al torpilei Poseidon , numită de presa rusă și „arma Apocalipsei”.
Cazul Lîman îi sperie pe ruși, care se tem acum că vor fi mobilizați pentru a rezolva problemele de pe câmpul de luptă.