Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Rusia a făcut o nouă livrare de arme către Republica Centrafricană
02 oct 2019 / 14:51
Rusia a livrat două loturi de arme Republicii Centrafricane (CAR), cel mai recent sosind în luna septembrie, a declarat ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU dedicată păcii și securității în Africa, potrivit TASS  și The Moscow Times.

Vorbind în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, care a avut loc săptămâna trecută, privind pacea și securitatea în Africa, Sergei Lavrov a precizat că Republica Centrafricană a primit două loturi gratuite de arme din partea Rusiei.

Consiliul de Securitate al ONU a demis Rusia să livreze arme către CAR în 2017. Țara se confruntă cu un conflict armat aproape constant din 2013.

„Timp de un an și jumătate, instructorii ruși au antrenat peste 3.000 de soldați în Republica Centrafricană pentru armata acestei țări. Consiliul de Securitate al ONU a informat că două loturi de arme ruseşti au fost deja livrate gratuit armatei din, ultima livrare a fost făcută în această lună", a declarat ministrul.

Primul lot de arme ruse a fost livrat în CAR la sfârșitul lunii ianuarie / începutul lunii februarie 2018. Cinci soldați ruși și 170 de „instructori civili” au fost, de asemenea, trimiși în CAR pentru a antrena soldații din această ţară.

Al doilea lot de arme era așteptat în timpul verii, dar transportul său a fost întârziat din cauza opoziției mai multor țări terțe. În același timp, Ministerul rus de Externe nu a exclus posibilitatea creșterii numărului de specialiști militari ruși în CAR. În octombrie 2018, a fost cunoscut faptul că alţi 60 de instructori militari vor fi trimiși în CAR.

Anul trecut, mai multe publicaţii mass-media occidentale, inclusiv ziarul francez Le Monde, au raportat că angajații structurilor militare private ruse, inclusiv ai companiei militare private ruse Wagner, sunt prezenți în Republica Centrafricană.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Serviciu militar voluntar | Ministrul german al apărării se opune revenirii la serviciul militar obligatoriu
Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro