Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rusia a făcut o nouă livrare de arme către Republica Centrafricană
Rusia a livrat două loturi de arme Republicii Centrafricane (CAR), cel mai recent sosind în luna septembrie, a declarat ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU dedicată păcii și securității în Africa, potrivit TASS  și The Moscow Times.

Vorbind în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, care a avut loc săptămâna trecută, privind pacea și securitatea în Africa, Sergei Lavrov a precizat că Republica Centrafricană a primit două loturi gratuite de arme din partea Rusiei.

Consiliul de Securitate al ONU a demis Rusia să livreze arme către CAR în 2017. Țara se confruntă cu un conflict armat aproape constant din 2013.

„Timp de un an și jumătate, instructorii ruși au antrenat peste 3.000 de soldați în Republica Centrafricană pentru armata acestei țări. Consiliul de Securitate al ONU a informat că două loturi de arme ruseşti au fost deja livrate gratuit armatei din, ultima livrare a fost făcută în această lună", a declarat ministrul.

Primul lot de arme ruse a fost livrat în CAR la sfârșitul lunii ianuarie / începutul lunii februarie 2018. Cinci soldați ruși și 170 de „instructori civili” au fost, de asemenea, trimiși în CAR pentru a antrena soldații din această ţară.

Al doilea lot de arme era așteptat în timpul verii, dar transportul său a fost întârziat din cauza opoziției mai multor țări terțe. În același timp, Ministerul rus de Externe nu a exclus posibilitatea creșterii numărului de specialiști militari ruși în CAR. În octombrie 2018, a fost cunoscut faptul că alţi 60 de instructori militari vor fi trimiși în CAR.

Anul trecut, mai multe publicaţii mass-media occidentale, inclusiv ziarul francez Le Monde, au raportat că angajații structurilor militare private ruse, inclusiv ai companiei militare private ruse Wagner, sunt prezenți în Republica Centrafricană.

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic
EXCLUSIV
Turcia se deplasează spre Libia, ochind gazul din Mediterană
Criza rachetelor S-400. Turcia ar putea închide baza aeriană Incirlik, ca răspuns la sancţiunile SUA