Insulele Kurile, denumite așa de către Rusia sau Teritoriile de Nord de către Japonia, au fost anexate de forțele sovietice după capitularea Japoniei în fața Aliaților în 1945. În Insulele Kurile, tancul T-72B3 poate fi folosit pentru a distruge forțele de asalt și navele inamice mici, transmite Defense Blog.
Principalul avantaj al tancurilor T-72B3 modernizate îl reprezintă echipamentele optice dotate cu telemetru cât și rachetele ghidate care pot fi lansate cu tunul de 125 mm cu care este echipat tancul.
„T-72B3 este un vehicul destul de modern. În comparație cu versiunea de bază, această versiune este echipată cu un motor cu putere mai mare, camere cu termoviziune, un sisteme îmbunătățite de control al focului și al comunicațiilor cât și o protecție suplimentară”, a declarat expertul militar rus Alexei Khlopotov pentru sursa citată.
Citește și: Poziția Japoniei asupra Insulelor Kurile rămâne neschimbată
Avioanele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Spaniole, dilocate la baza Mihail Kogălniceanu, au efectuat prima misiune de interceptare în cadrul serviciului de Poliție Aeriană.
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.
Turcia este încă în negocieri cu Coreea de Sud pentru a achiziţionarea unor motoare care ar urma să fie instalate pe tancurile principale de luptă Altay – construite de industria turcă de apărare ca parte a programului militar cu acelaşi nume – a precizat recent Ismail Demir, preşedintele Directoratului Turc pentru Industria de Apărare (SSB).
Armata SUA analizează caracteristicile interceptorul israelian SkyCeptor, cu raza medie de acţiune, ca opțiune viabilă pentru îmbunătăţirea capacităţilor de apărare aeriana și antirachetă, a declarat compania israeliană Rafael, producătorul acestor rachete interceptoare, pentru publicaţia Breaking Defense .
Forțele Navale Române au organizat și au condus, în această perioadă, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în bazinul Mării Negre, la care au luat parte peste 600 de militari români și străini, cu 11 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.
Bugetul militar al Chinei, care este al doilea din lume după cel al SUA, se va majora în acest an cu 6,8%, o foarte uşoară creştere faţă de anul trecut (6,6%), ajungând la 1,355 miliarde de yuani (209 miliarde dolari americani), indică vineri un raport al Ministerului chinez al finanţelor publicat în marja sesiunii anuale a parlamentului de la Beijing, transmite AFP.
Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a schimbat astăzi discursul și a recunoscut că, de fapt, cele 1810 doze de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană vin din partea României.
Solidaritatea la nivelul Uniunii Europene (UE) va avea de suferit dacă ţări din blocul comunitar vor alege vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti sau ruseşti care nu au fost încă aprobate pe teritoriul UE, a declarat vineri ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, informează Reuters.